Van de bestuurstafel; de 100.000 euro-vraag, nieuwe site, sportdagen, feest, uitbreiding De Belt en meer

Ons bestuur heeft de maand maart overgeslagen en kwam begin april weer bij elkaar om te vergaderen. Tijdens deze vergadering werd door ons bestuur verzucht dat wij te weinig toekomen aan het bedenken van beleid en de uitvoering daarvan. Nu wilde het toeval dat daarover, wisselwaar bij een Zeeuwse gemeente, een bekend antropologe haar visie daarop heeft gegeven. Haar boodschap is dat het formuleren van (vergaand) beleid passé is. Dit omdat de veranderingen in de maatschappij zo snel gaan, dat nog voor de inkt is opgedroogd, het beleid achterhaald is. Wat wel werkt is het met draagvlak formuleren van doelen, daarvoor een actieplan opstellen en doelmatig sturen op de uitvoering. Dat moet natuurlijk wel passen binnen een specifiek concept. En dat concept, is mijn mening, moet aansluiten bij de kernwaarden van onze vereniging.

De 100.000 euro-vraag

Bij mij komt dan in eerste instantie de vraag op ‘Hoe krijg je bij Fortis de leden bij elkaar om te discussiëren over de toekomst van onze vereniging?’ Is het dan zo stout van mij te denken dat het een andere constructie moet zijn dan de algemene ledenvergadering. Overigens is nog geen enkel Fortis lid, ondanks de eerdere oproep, met een idee gekomen hoe je de Fortis leden in grote getale naar welke locatie dan ook kan krijgen. Dat blijft de € 100.000,- vraag.

Alles zo overziend denk ik dat wij als bestuur onvoldoende strategisch sturen op door de leden en het bestuur gewenste ontwikkelingen. En ook vanonder op worden te weinig initiatieven getoond om Fortis in voorspoed voort te stuwen. Gaat het dan slecht met Fortis? Zeker niet, maar daar is zeker ruimte voor verbetering. En wat de sportieve voorspoed betreft, is Fortis nog niet verder dan de uitkomst van een bijeenkomst zo’n 10 jaar gelden. En die luidde ‘We willen (deels) wel (op papier) en  als het erop aan komt niet in de praktijk’.

Nieuwe site vordert gestaag

Het ontwikkelen van de website zorgt zeker voor voorspoed. De werkgroep Marketting & Communicatie ontwikkelt, met hulp van derden en onder bezielde leiding van Thomas Siahaya, een mooie ‘corporate website’ in combinatie met aansprekende toepassingen van sociale media. Tussen Thomas en het Fortis bestuur heeft een gesprek plaatsgevonden over de verwachtingen die het bestuur heeft over de website.

Korte puntjes

  • Fortis was ook opnieuw aanwezig op de sportdagen van de Souburgse basisscholen. Fortis geeft begin juni nog éénmaal training aan de groepen 1, 2, 3 en 4 van het Kompas. De trainingen op de Burcht Rietheim worden verzorgd door Atlas. Het is fantastisch te vermelden dat Atlas behoorlijke ledenwinst heeft geboekt de afgelopen periode. Wellicht heeft Fortis daar positief aan bijgedragen en dat is ook de bedoeling.
  • Met Wielemaker is een deal gesloten over de kosten voor de beschadigde container en het gestorte verbrande oud papier. Fortis is daar financieel ‘neutraal’ uitgesprongen. Om dit soort incidenten te voorkomen, is het gebruik van een open container helaas uit den boze.
  • Ook het begeleiden van de jonge scheidsrechters verloopt goed en het bestuur trekt geld uit om deze scheidsrechters sportief in een nieuw kostuum te steken als zij hun diploma halen. Tot zover het goede nieuws.
  • Ineke Wisse, ere lid van Fortis (voorheen Zuidwesters), is op 17 april in Goes op 73-jarige leeftijd overleden. Zij heeft bij Zuidwesters destijds diverse functies vervuld.
  • De bezetting van de oliebollencommissie voor het event in mei heeft ons bestuur niet rond gekregen. Een oproep voor zij die interesse hebben om de organisatie hiervoor op zich te nemen, heeft geen enkele reactie opgeleverd. Althans geen reactie in de zin van personen die zich fysiek hiervoor wilde inspannen. De zoektocht gaat verder en de oproep blijft gestand.
  • Met Vlissingen vindt eind mei een vervolggesprek plaats over de plannen voor de uitbreiding van sporthal De Belt. De inspraak wordt door de collegeformatie (waarschijnlijk) over de zomer getild.
  • Nog steeds geen uitslag van ons Bid voor de organisatie van het Nederlands Kampioenschap Veldkorfbal(2019 en 2020).
  • Dinsdag 12 juni 2018 bestaat Fortis 20 jaar. Een (dames) projectgroep is momenteel druk bezig om op zaterdag 2 juni een schitterend feest te organiseren. Daarover binnenkort vast meer.
  • Het rondje Nederland dat het KNKV bondsbestuur in mei bij Tjoba zou houden, is afgeblazen. De reden is te weinig belangstelling en dat voor alle bijeenkomsten in Nederland! En klagen dat de korfbalverenigingen doen in Nederland. Niet alleen de korfbalverenigingen, want het klagen is ingebakken in de Nederlandse cultuur en gaat terug tot welke eeuw dan ook.

Help mee het schoolkorfbaltoernooi te organiseren

De commissie die de afgelopen jaren het schoolkorfbal heeft georganiseerd stopt. Natuurlijk fantastisch dat Monique Bouterse, Moniek Schipper en Jeroen van den Broeke dat zo lang hebben gedaan. Fortis is op zoek naar vervanging. Marcel Marinisse en Samantha Schoonaard willen nog wel een nieuwe commissie ondersteunen bij het schoolkorfbaltoernooi.

We zijn financieel gezond, maar …

Op de bijeenkomst van de Rabo clubkas actie gaf een spreker tips aan de aanwezige verenigingsbestuurders over hoe de zogenaamde derde geldstroom gegenereerd kan worden. Voor Fortis was dat deze avond € 901,60. Bij Fortis gaat het echter niet om deze 3e geldstroom, want financieel zijn we gezond.

Het gaat bij Fortis om de vrijwilligers die onze mooie vereniging in stand moeten houden en laten floreren. Van deze vrijwilligers, en zeker degenen die meer dan één project op jaarbasis willen draaien, heeft Fortis er onvoldoende. Wie durft de uitdaging aan om zonder derde geldstroom en zonder te klagen, hun kostbare tijd in Fortis te steken? Dit om Fortis, tegen de maatschappelijke ontwikkeling in van afnemende sociale betrokkenheid, groots te laten worden.

Namens het bestuur Ad Vos  

door | apr 29, 2018 | Fortis Nieuws | 0 Reacties

Fortis Korfbalspektakel voor F en E jeugd op dinsdagmiddag 30 april!

Fortis Korfbalspektakel voor F en E jeugd op dinsdagmiddag 30 april!

⚽ Voor wie? ⚽ Voor kinderen van de Fortis F en E teams. Voor kinderen uit groep 3, 4, 5 en 6 van de basisscholen Het Kompas, ‘t Mozaïek, De Parelburcht, Tweemaster- Kameleon, Cypressenhof, Magistraal en De Wissel. ⚽ Waar? ⚽ Fortis-velden aan het Koopmansvoetpad. ⚽ Hoe...

Fortis Familietoernooi op 15 juni in Spaanse sferen!

Fortis Familietoernooi op 15 juni in Spaanse sferen!

Heb jij zaterdag 15 juni ook al geblokt in jouw agenda? Ja?  Mooi! Want dan is het Fortis Familietoernooi en daar ga jij natuurlijk aan meedoen. Of je komt supporteren. Ook dit jaar hebben we een mooi thema bedacht en dat is ‘Spanje’. Omdat vanwege allerlei...

Nu te downloaden! Programma voorjaarscompetitie veld!

Nu te downloaden! Programma voorjaarscompetitie veld!

Zaterdag 6 april start de voorjaarscompetitie veld seizoen 2023 – 2024. Het KNKV zorgt voor de teamindeling en geeft aan wanneer welke wedstrijd gespeeld moet worden. Aan de verenigingen om scheidsrechters, vervoer naar uitwedstrijden en vertrektijden te regelen. Dat...

april

30apr17:3018:30Fortis Korfbalspektakel voor F en E jeugd 

mei

10mei18:0020:30Ophalen oud papier

31mei20:0023:00Fortis vrijwilligersavond

juni

31mei20:0023:00Fortis vrijwilligersavond

07jun19:0020:30Dubbelschieten voor B, C, D en E- jeugd

14jun00:0000:00Vossenjacht voor de jeugd

15jun10:0017:00Familie Toernooi

19jun19:3022:00Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering

21jun(jun 21)18:0023(jun 23)12:00Fortiskamp voor B, C, D, E-jeugd

september

25sep13:3017:00Schoolkorfbaltoernooi (SKT)

 

0
    0
    Winkelmand
    LeegTerug