Voor Fortis 1 en 2 staat er vandaag nog wat op het spel en dat spel gaat op de wagen in Rhoon bij RWA.
Fortis 2 is ondanks enkele nederlagen de afgelopen weken nog altijd koploper in de reserve eerste klasse H met 16 punten gevolgd door vier ploegen met 15 punten, waaronder RWA 2. Het is vandaag, om zicht op het kampioenschap te houden, zaak om twee punten te halen.
Fortis komt gaande de eerste helft op een achterstand van vier punten, vlak voor rust staan we nog één punt in de min, de ruststand is 11-9.

Na de thee:

Na zestien minuten spelen maakt Shevaun Braam gelijk (13-13) en het is Maurice van der Have die drie minuten later Fortis voor het eerst op voorsprong zet. We komen op 14-17, nog een minuut of zeven. Na een gemiste stip voor Fortis komt RWA terug tot 16-17, nog vijf minuten te gaan. Het lukt Fortis niet meer te scoren, RWA haalt nog een punt uit een strafworp. Nog een goede scoringskans voor Fortis maar de scheidsrechter fluit af.
Achilles 2 en Excelsior 2 winnen hun wedstrijd, zodat we nu drie teams hebben met 17 punten. Fortis heeft theoretisch nog kans op de eerste plaats, maar dan moeten Achilles en Excelsior brokken maken.

En nu Fortis 1:

Het is nog altijd warm op het veld van RWA. De spelers van Fortis 2 hebben de schaduw opgezocht als scheidsrechter Peter de Pachter het eerste fluitsignaal laat horen. Fortis zal punten moeten halen om zich veilig te spelen. Het eerst doelpunt is voor RWA en valt al na 25 seconden. Remco Crucq maakt snel gelijk en na één minuut is het door Lars van Heiningen 2-1. Het scoreverloop gaat nog negen minuten gelijk op, dan scoort Kim Baas via een afstandsschot en een omdraaibal, haar eerste doelpunten na een lange blessure. Fortis weet de kleine voorsprong vast te houden tot de vijfentwintigste minuut, dan maakt Daan Prikker gelijk (9-9). Via een strafworp van Justin Koppejan, een schot van Mathijs de Vries en een schot van de zijkant van Kim staan we drie punten voor, De pret wordt in de laatste zeven minuten weer een beetje bedorven door twee treffers van RWA.

Het komt er nu op aan:

Na de rust vergroten Remco en Tim Crucq (strafworp) de voorsprong tot 11-14. Na veertien minuten spelen komt de thuisploeg weer akelig dichtbij (15-16). Maar Fortis vertoont dit keer veerkracht en loopt met treffers van Mathijs (stip), Naomi Crucq en Tim uit tot 15-19. In de laatste tien minuten schroeven Yasmin Swiers (tweemaal) en Kim de stand op tot 16-21 en 17-22. Met nog een korte kans van Tim en een strafworp in de laatste seconden voor RWA eindigt deze wedstrijd in 19-23. Grote vreugde bij Fortis, ook komend seizoen spelen we op het veld in de eerste klasse.
Vooral in de twee helft speelde Fortis een prima wedstrijd, alle spelers hebben ditmaal gescoord.
Het drankje op het terras smaakt naar meer. Op de terugreis slaan we in Rhoon of Poortugaal, dat is mij onduidelijk, nog wat voorraden in en dromen in de auto al over een grote burger. Volgende week nog een thuiswedstrijd voor Fortis 1 en 2 tegen Merwede. Daarna kunnen we ons opmaken voor het dubbelschieten en het familietoernooi.

Scores:  Kim, Mathijs en Tim 4, Justin en Naomi 3, Remco en Yasmin 2, Anita 1.

Share This