De laatste ronde van de veldcompetitie: voor sommige ploegen betekent dat nog even relaxt een wedstrijd spelen, voor andere ploegen staat er nog wat op het spel. Voor onze hoofdklasser B1 is het handig minimaal nog een puntje binnen te slepen tegen Tilburg B1 dat twee punten minder heeft dan Fortis. Het wordt uiteindelijk een 20-14 overwinning, ook volgend seizoen speelt de B1 op het hoogste niveau.
Fortis A1 is nog niet helemaal zeker van handhaving, winnen van het op de derde plaats staande Sporting Delta A1 is de remedie. En dat lukt ruimschoots: na een 14-10 ruststand eindigt de wedstrijd in 26-19.

Fortis 2

Voor Fortis 2 dat met 17 punten nog altijd op een gedeelde eerst plaats staat is er nog een muizengaatje dat naar het kampioenschap kan leiden. Dan moeten zowel Achilles 2 als Excelsior 2 verliezen en Fortis uiteraard winnen. Dat laatste gebeurt, maar ook in Den Haag en Delft wint de thuisploeg, Achilles 2 heeft een beter doelsaldo en is kampioen. Voor Fortis 2 toch een prima prestatie, gelet op de vele blessures en derhalve de invalbeurten bij Fortis 1.

Fortis 1

Dat laatste team speelde zich vorige week veilig, maar wil voor eigen publiek toch nog eens vlammen. Merwede/Multiplaat is de tegenstander, deze ploeg staat twee punten achter op Albatros. Bij winst op Fortis en verlies van Albatros zou Merwede in Souburg zomaar kampioen kunnen worden, vooralsnog schatten onze gasten die kans niet zo groot in.
De wedstrijd staat vandaag onder leiding van de jeugdige scheidsrechter John Kosse uit Hoek van Holland. Remco Crucq opent de score, waarna we in de eerste zes minuten Merwede zien uitlopen tot 2-5. Justin Koppejan zorgt na negentien minuten voor 6-6, in de slotfase van de eerste helft gaan we van een 8-9 stand naar 8-12.

Nog Kansen

Tim Crucq maakt nog de 9-13, daarna weet de Fortis de korf niet meer te vinden en zien we een gat ontstaan van tien punten (11-21). Uit Zwijndrecht komt het bericht dat Albatros met 18-19 heeft verloren en met het besef dat het kampioenschap is behaald laat Merwede de teugels wat vieren. Het wordt met twee stippen van Rens van den Driest en Juul van der Linden nog 14-21. De eindstand, waarin de dames van Merwede een groot aandeel hadden is 14-23.
Grote vreugde bij de ploeg uit Sliedrecht, gefeliciteerd en succes in de overgangsklasse.

Afscheid

Ingetogenheid bij Fortis, waar we afscheid nemen van Anita Wielemaker, Yasmin Swiers, Naomi Crucq, Justin Koppejan en Mathijs de Vries. Originele cadeaus, foto’s uit het recente en wat verdere verleden, van het famileitoernooi, de playbackshow enz.

Terwijl wij namijmeren over het afgelopen seizoen komt uit Vlaardingen het bericht over de 11-13 winst van Fortis 3 op Twist 4, waardoor het derde kampioen is geworden in de reserve derde klasse.
Van harte gefeliciteerd! In diezelfde klasse verloor Atlas 2 van ONDO 3 en dat betekent toch nog degradatie voor de ploeg uit Ritthem. Atlas 1 won van KZ Danaïden en is zeer verdienstelijk op een vierde plaats geëindigd in de 2e klasse G, De laatste weken zijn ook diverse jeugdploegjes kampioen geworden. Daarvoor verwijs ik naar het ‘moderne’ medium facebook.

Scores Fortis 1: Justin 5, Remco 3, Rens 2, Kim, Tim, Mathijs en Juul 1.

Share This