Op zaterdag 9 juni 2018 was het weer zover: de traditionele afsluiting van het seizoen met het Fortis Familietoernooi.

Elf ploegen hadden zich opgegeven om een dagje gezellig te korfballen met leden, familie en andere belangstellenden. Dat is overigens ook de grote kracht van het Familietoernooi: een sportieve verbinding tussen de (spelende) leden van Fortis en mensen uit de omgeving van die leden en de vereniging.

In twee poules werd de hele dag gestreden om de eerste twee plekken in de poule (goed voor de kruisfinales). Tussendoor deden de teams ook nog mee aan de inmiddels traditionele IMG Strafworpenbokaal. Na een mooie dag (richting het einde van de dag steeds meer in het zonnetje), met heerlijke wedstrijden en vrijwel helemaal zonder blessures of andere incidenten, bleken aan het eind van de dag twee teams de sterkste te zijn: ‘Piet Hein & Consorten’ en ‘Niet Aangeschoten is altijd mis’ hadden zich geplaatst voor de finale van zowel de IMG Strafworpenbokaal als de finale van het toernooi.

  • Facebook
  • Twitter
  • Printen

Uiteindelijk verdeelden deze teams ook de prijzen eerlijk: in een zinderende finale van de IMG Strafworpenbokaal wist het team Piet Hein & Consorten, het andere team zeer nipt te verslaan. Dit leverde hen de wisselbeker op. In de finale van het toernooi was het juist andersom en wist het team Niet Aangeschoten is altijd mis, na een spannende wedstrijd, de finale winnend af te sluiten. Dit leverde ook hen een mooie wisselbeker op.

  • Facebook
  • Twitter
  • Printen

In de pauze van het toernooi was er ook weer ruim aandacht voor al onze kampioenen van het afgelopen seizoen in de grote Kampioenenparade, waarbij alle kampioenen hartstochtelijk werden toegejuicht door leden, vaders en moeders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden. Alle spelers, trainers en begeleiders nogmaals van harte gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap! Ook dit jaar hadden we als vereniging weer veel (jeugd)kampioenen, iets waar Fortis trots op mag zijn!

Aan het eind van de dag werd onder het genot van een hapje en menig drankje nog lekker lang nagenoten en nagepraat in het zonnetje. Voor een behoorlijke groep wachtte toen ook nog de barbecue, die dit jaar voor het eerst werd verzorgd door onze nieuwe sponsor Keurslager Mol uit Middelburg. Het overheerlijke vlees vond gretig aftrek, waarna de nodige calorietjes weer verbrand konden worden op de dansvloer, waarbij de muziek werd verzorgd door Magic Light Events. Van horen zeggen hebben we begrepen dat het nog lang gezellig bleef……..

Zonder mensen te kort te willen doen, bedankt Fortis de volgende mensen: Marcel en het hele kantineteam, de organisatie, de scheidsrechters (in het bijzonder Leo, Dylan en Tjeerd), IMG Engineering, Magic Light Events, Keurslager Mol, Event Safe (EHBO) en natuurlijk alle deelnemers en overige belangstellenden.

Share This