Als de eerste kinderen even na 13.00 uur met begeleiders het sportveld opkomen, zien zij een woud aan korven, vlaggetjes, een podium, en een in het blakend zonlicht liggend kunstgrasveld. Fortis vrijwilligers hadden ’s morgens al gezorgd voor het inrichten van de speelveldjes. Niet extreem vroeg uit de veren, maar je moet het maar doen.

Maar liefst 24 ploegen van de basisscholen uit Oost- Souburg gingen er vanaf het eerste fluitsignaal, dat klonk op 13.30 uur, tegen aan. Ouders, opa’s, oma’s, tantes, omes, en andere nog niet genoemde categorieën familielieden, stonden als toeschouwer langs de kant. Binnen bediende het barpersoneel de vrijwilligers en de bezoekers en de suikerspin ronkte kilo’s koolhydraten weg. Eerlijk is eerlijk, de personen aan de jurytafel hadden een zware middag. De aandacht gericht houden op de standenlijst met de nodige herrie rond je heen, valt niet mee. En dan nog een lastige berekening om na de eerste ronde alle ploegen weer opnieuw in te delen.

Pers en fotograaf waren aanwezig en dat resulteerde in een artikel in de krant en in ieder geval één nieuw lid! EHBO-werk was gelukkig slechts in lichte mate nodig.

De prijsuitreiking was speciaal omdat, behalve de bekende bekers en medailles, ook een geel stressballetje werd uitgereikt met daarop een tekst die “Fortis” voorlopig op het netvlies bij de kinderen en ouders. En dat is ook de bedoeling.

  • Facebook
  • Twitter
  • Printen

Nadat de drone uit de lucht was, de kinderen en hun aanverwanten huiswaarts waren gekeerd en het materiaal was opgeruimd, werd het stil op het sportveld. De journalist stelde de vraag “wat het schoolkorfbal toernooi voor Fortis oplevert qua leden?” Deze vraag past perfect in de huidige tijdgeest, want daarin moet alles ‘iets opleveren’. En natuurlijk is het ook mooi als het SKT leden oplevert. Wat echter belangrijker is, is dat het SKT een fantastische promotieactiviteit voor Fortis is.

  • Facebook
  • Twitter
  • Printen

En dan die vrijwilligers. Diep in mijn hart vind ik dat het mooiste. Zij maakten immers door hun inzet (ook) dit FORTIS JUMBO Schoolkorfbal Toernooi weer tot een succes.

Ad Vos (ook een vrijwilliger)

Share This