Voor het kerstreces trof Fortis KOAG in Krimpen aan den IJssel. In een enigszins koude, sfeerloze sporthal hielden de ploegen elkaar het eerste gedeelte van de eerste helft in evenwicht (6-6), maar er was al wel een verschil te merken.

Makkelijk

Fortis, voor de gelegenheid in het rood-zwart gestoken kon veel makkelijker korfballen en hoefde minder hard te werken om kansen te creëren, wat zich na verloop van tijd uitte in een voorsprong. Na de 6-6 sprongen de bezoekers weg naar 6-9, gevolgd door een ruststand van 8-12.

In de tweede helft was Fortis duidelijk beter, en kon de ploeg uitlopen tot 9-17. Daar vond KOAG echter een tweede adem, doordat Fortis het gas iets terugnam. De thuisploeg zette een comeback in door vijf keer te scoren zonder doelpunten van Fortis ertussen. Dit schudde de bezoekers echter weer wakker.

Fortis zette de motor weer in de hoogste versnelling, en al snel had de ploeg weer een groter gat te pakken, dat het mee wist te nemen naar het eindsignaal..

KOAG moest het afleggen tegen Fortis, dat vanaf de gedeelde tweede plaats het nieuwe jaar in mag. (Uitslag:19-24)

De ploeg uit Oost-Souburg groeit in deze competitie en ziet vol vertrouwen de wedstrijden tegen respectievelijk Vriendenschaar (12 januari) en DSC (26 januari) tegemoet.

Share This