OOST-SOUBURG/ROTTERDAM – Met ruim 40 kids en begeleiding reisden de A1, B1, B2, C1 en C2 gisteren af naar Topsportcentrum in Rotterdam. De bedoeling was dat we om klokslag 7.00 uur zouden vertrekken. Dat werd helaas een kwartier later omdat de Westerscheldetunnel even geblokkeerd was en de geel/zwarte-bus van Martijn Dobbelaar, eigenaar van Rijschool Tinus, er niet doorheen kon.

Uiteindelijk vetrokken we om 7:15 uur. Onderweg werd gelegenheidscoach van de B1 Maurice nog even opgepikt in Kruiningen.

Op naar Rotjeknor

De reis liep voorspoedig. Aan boord van de bus kon de leiding zich nog volgieten met koffie om zo echt wakker te worden. Uiteindelijk doemde het mooiste stadion van Nederland op, en stapten we even na half negen het naastgelegen Topsportcentrum Rotterdam binnen.

C1 en C2 bijten het spits af

De eerste wedstrijd was al om 9 uur. Namens Fortis mochten de C1 en C2 hun eerste wedstrijd spelen; tegen elkaar. En daarna mochten ook de rest van onze teams aan de bak. Wat zo leuk was, was dat een kant van de zaal een geel domein was. Fortis had dan ook de grootste afvaardiging naar Rotterdam gestuurd. In totaal dus 5 teams.

Successen wisselde zich af met (soms forse) verliespartijen. In het veld maar ook tussen de wedstrijden door was het een gezellige boel. Niemand verveelde zich. En wat een eten hadden sommige kinderen bij zich!

Een grote geel/zwarte finale

Uiteindelijk bleek dat de A1 en B1 oppermachtig waren en in de finale stonden. De C1 wist de finale te behalen door een beter doelsaldo dan de naaste concurrenten. Omdat de A, B en C-finale gelijktijdig in een hal werd gespeeld, werd de zaal overgenomen door onze clubkleuren. Een mooi gezicht was dat.

De A1 speelde tegen Vriendenschaar (B) A1, de B1 tegen Top Arnemuiden B1 en de C1 tegen DeetosSnel C1. De A1 en B1 wonnen de finales ruim met respectievelijk 17-8 en 22-11.

De C1 moest in een spannende wedstrijd uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de club uit Dordrecht; het werd 12-7. Mooie resultaten waar we als vereniging trots op mogen zijn.

De live-stream van de finales zie je op onze Facebook-pagina.

Op naar de MAC

Nadat we de zaal hadden overgenomen, was het nu de beurt om de naast gelegen Mac Donalds te gaan bezoeken. Eerst gingen de C1 en C2 lopend naar de Mac. Dat was op zich al een heel avontuur. Tig zebrapaden, stoplichten en honderden auto’s. Maar we zijn allemaal heel aangekomen. Wat er daarna in de Mac besteld werd …. ongelofelijk. Sommigen bestelden gewoon 3 hamburgers (waarvan enkele fors), friet en een halve liter cola.

Daarna was het de beurt aan de A’s en de B’s. Het was een gezellig drukte en een Mac Donald die overgenomen werd door een kleine 50 Fortisanen (noem je ons zo???).

Korfbal kieken

Na het vullen van de magen was het korfbal kijken in Topsporthal 1. Voor sommige kinderen was het de eerste keer dat ze bij korfbalwedstrijden aanwezig waren met topkorfballers uit Nederland en de rest van de wereld. En natuurlijk met een speaker, geluids- en lichteffecten en veel gejuich.

We hebben genoten van de wedstrijden TOP/Solar Compleet РChina, Fortuna/Delta Logistiek РTeamNL en Talent TeamNL  РDaimonds. Vooral de wedstrijd van Fortuna tegen TeamNL had een hoog niveau en was tot het einde spannend; uiteindelijk won Fortuna terecht met 21-22.

De bus in en naar huis

De laatste wedstrijd was rond 21:30 uur klaar en zat de dag er bijna op. Nu was het zaak om alle kids te verzamelen en allemaal in de bus te krijgen. Na diverse telmomenten (ook overdag ;-)) wisten we zeker dat we iedereen in de bus hadden en konden we, na toiletbezoek, op huis aan.

Ouders werden via teamapps goed op de hoogte gehouden van de vordering van onze reis naar Souburg. Toen we op de parkeerplaats aankwamen (het was tegen kwart voor 12) stonden daar alle ouders te wachten. Na een laatste check op de parkeerplaats of er toch niet nog een kind stond te wachten ūüėČ kon de leiding ook naar huis.

Al met al een mooie (maar wel lange dag) met onze A’s, B’s en C’s. Iedereen heeft zich keurig gedragen (voor zover bekend ;-)), zowel in als buiten het veld. Iets waar we trots op mogen zijn.

Op naar volgend jaar.

A1

 • Facebook
 • Twitter
 • Printen

B1

 • Facebook
 • Twitter
 • Printen

B2

 • Facebook
 • Twitter
 • Printen

C1

 • Facebook
 • Twitter
 • Printen

C2

 • Facebook
 • Twitter
 • Printen

 

 

 

Share This