Tot slot vond in Oost-Souburg de strijd in hoofdklasse D om de o zo belangrijke tweede plek plaats. Fortis en Vriendenschaar hadden beide slechts één keer puntverlies geleden, en lagen nu beide twee punten achter op koploper PKC/SWKGroep. De winnaar zou goede zaken doen in de strijd om een play-off kwartfinaleplaats.

De wedstrijd bleek bijzonder leuk om te zien. Fortis begon het nieuwe jaar door als een vuurpijl uit de startblokken te schieten. De ploeg gaf veel druk in de verdediging en legde het aanvallende tempo hoog, wat resulteerde in een tussenstand van 9-3.

Vriendenschaar kwam echter al snel beter in de wedstrijd, en wist voor rust terug te komen tot 12-8.

B1 helpt tegenstander weer in het zadel

Na rust opende Fortis met de messcherpe Romy de Rijke (10 doelpunten) wederom bijzonder sterk, en weer was het verschil groot, maar opnieuw net als in zijn eerdere wedstrijden haalde de zwart-gele equipe de voet van het gaspedaal en liet zo de tegenstander terug in de wedstrijd te komen. Gekker nog,

Vriendenschaar herpakte zich magistraal en wist van 19-13 weer helemaal terug aan te sluiten naar 19-19.

Genadeslag

Maar toen hervond Fortis zich, drukte het gaspedaal weer in, nam het initiatief weer over en liep weer uit naar 24-19. Dit bleek de definitieve genadeslag. De slotfase was niet lang genoeg meer voor Vriendenschaar om nog een laatste comeback in te zetten.

In een wedstrijd met bizar scoreverloop claimde Fortis de tweede plek, Vriendenschaar met lege handen achterlatend.

Volgende week een vrij weekend en een week later op 26 januari een nieuwe kraker om 15.00 uur in Oost-Souburg tegen een andere concurrent om een play-off plaats, DSC uit Eindhoven (Uitslag: 25-22)