Het laatste duel in B-Hoofdklasse D was cruciaal in de de strijd om de kwartfinales. Achter PKC deelden DSC en Fortis de tweede plek, al had Fortis een wedstrijd minder gespeeld. Het duel werd vanaf de eerste minuut op het scherpst van de snede gespeeld, wat zorgde voor een behoorlijk spannend en amuserend uurtje korfbal.

De eerste helft gingen de ploegen gelijk op, met alleen vakwissels bij gelijke standen. Pas vlak voor rust wist Fortis een gaatje te slaan door de 6-6 in 8-6 te veranderen.

Na rust zakte het spel van Fortis echter iets in, waardoor DSC de kans zag om terug te komen. Na een DSC time-out bij de 11-11 zette deze ploeg door, en nam daarbij een ogenschijnlijk comfortabele voorsprong van 11-14.

De leiding van Fortis greep in door tactische wissels in te zetten. Onder andere Romy de Rijke werd in het andere vak gezet, en deze wissels bleken al snel effectief.

Fortis keerde terug naar 14-14. De ploegen bleven weer gelijk tot 16-16, maar daarna nam Fortis definitief de touwtjes in de handen. DSC wist niet meer de rust te vinden om de wedstrijd goed af te ronden, terwijl Fortis het duel volwassen uitspeelde.

Fortis liep in de laatste minuten uit en mocht uiteindelijk terecht de punten in ontvangst nemen. DSC verloor terrein en werd op de ranglijst bijgehaald door Vriendenschaar. (Uitslag: 19-16)