OOST-SOUBURG – Arco Goedkoop is de nieuwe trainer van de selecties van Fortis 1 en 2 en gaat de coaching van Fortis 1 voor zijn rekening nemen. Hij volgt bij Fortis 1 Peter Crucq en Hans de Meij op, die eerder aan hebben gegeven te stoppen aan het einde van het seizoen.

De 61-jarige oud-trainer van o.a. TOP Arnemuiden zit sinds vorig jaar zonder club. Wel begeleidt hij momenteel de jeugdtrainers en -teams bij Togo in Goes.

Buiten de club

De trainers-commissie van Fortis heeft bij hun keuze bewust gezocht naar een trainer buiten de club. Een met ambitie. Die het moderne korfbal omarmt. En die hebben ze gevonden in Goedkoop uit Oostkapelle.

Arco Goedkoop laat desgevraagd weten dat hij een enorme passie heeft voor korfbal in het algemeen en graag met gedreven korfballers werkt. Fortis is voor hem dan ook een logische keuze.

De nieuwe oefenmeester gaat verder met de ontwikkeling van dynamisch korfbal bij Fortis 1 en 2, een lijn die al is ingezet door de huidige trainers.

Over Goedkoop

De Oostkappelenaar is werkzaam bij Staatsbosbeheer. Hij is afkomstig van ASVD Dronten en is al meer dan 43 jaar trainer/coach. Naast oefenmeester is Goedkoop docent K2, examinator K3 en heeft hij o.a. de jeugdselecties van Oost (B) en Drenthe getraind en gecoacht,

Goedkoop is hoofdtrainer geweest bij Sparta (Z), Marknesse, Sparta (N), Atalanta, ROG, Nic, Invicta, Drachten en TOP Arnemuiden.

Succescoach

Bij laatstgenoemde club boekte de trainer zijn grootste successen. Op het veld bereikte hij met het eerste van TOP (A) na diverse promoties het hoogst haalbare niveau; de Ereklasse. In de zaal lonkte zelfs de Korfbal League. Helaas was het winnen van de finale van de play offs toen een brug te ver.