Ook het vroegste duel van B-Hoofdklasse D was cruciaal in de strijd om de kwartfinales. Ongeslagen koploper PKC ontving Fortis, dat de tweede plek innam op een gepaste vier punten achterstand, echter wel met een wedstrijd minder gespeeld.

Het eerste duel tussen de twee was geëindigd in een relatief makkelijke overwinning voor PKC, maar Fortis had zich met vijf overwinningen op rij ondertussen opgeworpen tot de grootste kandidaat voor de kwartfinales naast de Papendrechters.

Het was dan ook Fortis dat meteen de leiding nam. De voorsprong van 0-2 wist het de hele eerste helft vast te houden, tot bij 7-9 het rustsignaal door de PKC-hal klonk. Fortis was in de eerste helft de betere ploeg en bracht PKC vaak in ‘schotklokproblemen.’ Fortis had zich dan ook voorgenomen om scherp uit de kleedkamer te komen om zo de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken.

Echter niets was minder waar. PKC schakelde bij wat resulteerde dat in de tweede helft kwam de thuisploeg al vrij snel op gelijke hoogte kwam (9-9 en 11-11). PKC zette door en kwam bij 14-12 voor het eerst op twee verschil, om bij 19-16 het verschil zelfs naar drie te tillen.

De wedstrijd leek gespeeld, maar Fortis kokte zich terug, en met nog 38 seconden op de klok viel de 20-20 door de korf.

Beide ploegen vonden het best zo. PKC behield de leiding en Fortis sleepte mede dankzij een puike teamprestatie, die in de tweede helft Romy (12 doelpunten) goed in stelling wisten te brengen een cruciaal punt uit het vuur.

PKC lijdt het eerste puntverlies van het seizoen, maar weet ook dat de schade met een beetje pech erger had kunnen zijn. Fortis ligt op play-off koers en ontvangt zaterdag in Oost-Souburg om 13.10 uur Deetossnel B1 (Uitslag: 20-20)

Share This