Beleid rondom vrijwilligers, creatieveling, secretaris en veel meer……

De vorige column vroeg ik me af hoe een persoon die zich voorheen betrokken voelde bij Fortis vanuit de inhoud, en na verloop van tijd niet meer, toch behouden kan blijven voor Fortis. Niet specifiek dit probleem, maar het ontbreken van beleid voor ledenwerving- en ledenbehoud is wel een gemis. Wie voelt zich geroepen dit toch echt wel interessante vraagstuk op te pakken? Ook andere verenigingen hebben blijkbaar moeite om het beleid rondom vrijwilligers vorm te geven. Een door Tjoba georganiseerde avond over dit onderwerp moest, vanwege te weinig aanmeldingen, worden afgeblazen.
In één adem kwam tijdens de laatste bestuursvergadering ook het ontbreken van een (daadkrachtige) evenementencommissie senioren op tafel. Niet dat er niets meer wordt georganiseerd, maar eerder het gevoel dat een commissie ‘gewenst is’, speelt een rol. Soms is het echter beter het gevoel te laten voor wat het is en af te gaan op de feiten. Wellicht dat de conclusie dan moet zijn dat een ouderwetse commissie niet meer volstaat en een creatief kernteam nodig is dat projecten aanstuurt die door anderen worden uitgevoerd. Wie wil creativiteit ten toon spreiden en goede ideeën uitvoeren, ofte wel innovatief zijn? Zie je dat zitten, meld je dan bij één van de bestuursleden.

  • Zelfs bij Ellen de Waal, ook al maakt zij als secretaris het karwei af tot opvolging zich aandient. Ons bestuur waagt zich aan een creatieve wijze van werving en dat is een vacaturetekst. Zie daarvoor de website. Het liefst ziet ons bestuur een nieuwe secretaris die niet reeds haar c.q. zijn sporen heeft verdiend bij Fortis. Oftewel een vis uit een nieuwe vijver. Wie is er in voor deze schitterende enerverende en spannende functie?
  • Peter en Hans stoppen na 3 jaar Fortis 1 en dan is het voor, in dit geval Jacco, zaak een nieuwe trainer te strikken. Dat was uiteraard een belangrijk onderwerp op de bestuursvergadering. De tijd lijkt rijp voor een trainer van ‘buitenaf’ en Arco Goedkoop wordt deze persoon. Ons bestuur is blij dat Arco deze uitdaging met Fortis wil aangaan.
  • Uiteraard kwam ook weer het scheidsrechter probleem voorbij en daarmee is de overstap naar het beleid van de korfbalbond snel gemaakt. Op 30 januari kwam een landelijke projectgroep bijeen die met een plan moet komen dat de verenigingen dichter bij de Bond brengt. Dit onder het motto ‘vereniging centraal’. Het zal niemand verbazen dat ook de scheidsrechter een centrale plaats inneemt binnen dit project. Ik kan echter niet genoeg benadrukken dat een sportvereniging staat of valt met de leden die er deel vanuit maken. Zij maken, of breken, de vereniging. Scheidsrechters worden niet geboren, wel ‘gemaakt’.
  • Zoals ik vorige keer ook aangaf, is zeker de samenwerking met andere verenigingen, organisaties, en sociaal- maatschappelijke netwerken waar Fortis deel van uitmaakt, van belang. Fortis wil wel, maar of de gemeente Vlissingen een aangepaste sporthal de Belt wil, laat zich raden. Het blijft rustig aan dat front en wellicht is het polderen de gemeente te veel geworden. Vergelijkbaar met onze huidige regering; polderen kan tot stilstand van uitvoering leiden en de uiteindelijk gekozen oplossing is veelal niet de beste.
  • Het rookbeleid van ons bestuur was ook een beetje polderen, maar de kogel is door de kerk. Daarover binnenkort meer op de website.
  • En het beleid voor de Verklaring Omtrent gedrag (VOG)? Dat heeft een tijd stilgelegen, omdat ons bestuur daar geen prioriteit aan heeft gegeven. Ellen Swiers heeft dit project weer opgepakt en is bezig de achterstand weg te werken. Dat betekent dat zij die destijds hebben aangegeven voor een VOG in aanmerking te willen komen, deze VOG gaan ontvangen. De VOG komt de volgende bestuursvergadering op de agenda. Met vast nog veel meer onderwerpen.
    Namens het bestuur, Ad Vos


door | feb 5, 2019 | Fortis Nieuws | 0 Reacties

Fortis Korfbalspektakel voor F en E jeugd op dinsdagmiddag 30 april!

Fortis Korfbalspektakel voor F en E jeugd op dinsdagmiddag 30 april!

⚽ Voor wie? ⚽ Voor kinderen van de Fortis F en E teams. Voor kinderen uit groep 3, 4, 5 en 6 van de basisscholen Het Kompas, ‘t Mozaïek, De Parelburcht, Tweemaster- Kameleon, Cypressenhof, Magistraal en De Wissel. ⚽ Waar? ⚽ Fortis-velden aan het Koopmansvoetpad. ⚽ Hoe...

Fortis Familietoernooi op 15 juni in Spaanse sferen!

Fortis Familietoernooi op 15 juni in Spaanse sferen!

Heb jij zaterdag 15 juni ook al geblokt in jouw agenda? Ja?  Mooi! Want dan is het Fortis Familietoernooi en daar ga jij natuurlijk aan meedoen. Of je komt supporteren. Ook dit jaar hebben we een mooi thema bedacht en dat is ‘Spanje’. Omdat vanwege allerlei...

Nu te downloaden! Programma voorjaarscompetitie veld!

Nu te downloaden! Programma voorjaarscompetitie veld!

Zaterdag 6 april start de voorjaarscompetitie veld seizoen 2023 – 2024. Het KNKV zorgt voor de teamindeling en geeft aan wanneer welke wedstrijd gespeeld moet worden. Aan de verenigingen om scheidsrechters, vervoer naar uitwedstrijden en vertrektijden te regelen. Dat...

april

30apr17:3018:30Fortis Korfbalspektakel voor F en E jeugd 

mei

10mei18:0020:30Ophalen oud papier

31mei20:0023:00Fortis vrijwilligersavond

juni

31mei20:0023:00Fortis vrijwilligersavond

07jun19:0020:30Dubbelschieten voor B, C, D en E- jeugd

14jun00:0000:00Vossenjacht voor de jeugd

15jun10:0017:00Familie Toernooi

19jun19:3022:00Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering

21jun(jun 21)18:0023(jun 23)12:00Fortiskamp voor B, C, D, E-jeugd

september

25sep13:3017:00Schoolkorfbaltoernooi (SKT)

 

0
    0
    Winkelmand
    LeegTerug