De B-Hoofdklassen naderen de slotfase van het zaalseizoen, wat betekent dat de ploegen zich op moeten maken voor de cruciale beslissingen.

In hoofdklasse D in poule D zijn het alleen DSC en Vriendenschaar die Fortis en PKC/SWKGroep nog uit de kwartfinales kunnen houden.

In de afgelopen speelronde 10 nam nummer 2 Fortis B1 het op tegen het laaggeplaatste Deetossnel B1.
Waar de underdogs in Hoofdklasse C in speelronde 10 vaak nog konden meedoen voor eventuele punten, was DeetosSnel nergens in Oost-Souburg.

Na enkele minuten prijkte het gat van 4-0 al op het scorebord. De thuisploeg was zo dominerend dat de 11-3 ruststand nog een relatief kleine stand leek in vergelijking met het kwaliteitsverschil.

In de tweede helft spaarde Fortis krachten op de juiste momenten, wat leidde tot een steeds groter verschil. Met nog zo’n twaalf minuten op de klok en een 19-8 tussenstand zette de runner-up op de ranglijst de verdediging potdicht.

DeetosSnel kwam niet meer tot scoren, terwijl Fortis nog maar eens de schutters in positie bracht. Met name Finn van Lomwel wist met zijn negen doelpunten het enorme verschil op papier te krijgen.

DeetosSnel verloor en heeft nog een minieme kans om te handhaven, en moet daarvoor alle laatste drie wedstrijden winnen.

Fortis doet wat het moet doen en stevent af op de kwartfinales. (Uitslag: 28-8)

Zaterdag wacht voor Fortis de lastige uitwedstrijd bij Oranje-Wit. Een makkelijk scorende ploeg die het afgelopen zaterdag PKC erg lastig maakte (13-15).

Share This