In Dordrecht kwam Fortis op bezoek bij Oranje-Wit. De wedstrijd begon aanvallend stroef met korte aanvallen. Fortis gaf te weinig energie en daarnaast lukte het OW goed om belangrijke Fortis-spelers van scoren af te houden. OW deed het niet veel beter, waardoor Fortis toch een eerste voorsprong kon nemen op 2-5.

Dit hield het vol tot rust, waarmee met een 8-10 tussenstand nog alles mogelijk was.

Na rust counterde OW goed en nam een voorsprong van 12-11. Echter op dat moment werd al duidelijk dat OW heel eenzijdig speelde, waardoor de Fortis verdediging zich steeds beter kon instellen.

De Fortis aanval speelde zich ook steeds meer onder de verdedigende druk vandaan. Het resultaat was 5 doelpunten op rij voor Fortis wat een 12-16 tussenstand gaf. Deze demarrage bleek beslissend.

OW kwam nog wel 1x tot een doelpunt (19-20), maar Fortis hield het hoofd koel en pareerde in de opvolgende aanval direct weer tot twee.

Een belangrijke zege in de strijd om de kwartfinales. Over twee weken in het carnavalsweekend naar Lampegat waar de zware carnavalswedstrijd tegen DSC op het programma staat. (Uitslag 19-21).

Share This