Een ijzersterk Fortis B1 plaatste in Lampegat tijdens de carnavalskraker de steek in de keizer en bereikte daarmee een mijlpaal. Het plaatste zich voor de kwartfinale, oftewel de play-offs voor het kampioenschap van Nederland.

Een prachtige prestatie van een team dat gaandeweg de competitie enorm gegroeid is, ondertussen al 9 wedstrijden op rij ongeslagen is en zich daarmee schaart bij de 8 beste B-teams van Nederland.

Afwezigheid basisspelers goed opgevangen

De aanloop naar de wedstrijd tegen DSC was er niet een vanzelf. Op de wedstrijddag moesten we vier basisspelers missen, door uiteenlopend blessures en ziek (Xam, Lune en Annick) en vakantie (Milo). Het was puzzelen. Maar ook in de breedte zijn we gegroeid. Roan, Rens, Femke vielen naadloos is, terwijl ook later Lasha en Lisa (debuut in B1) nog een prima opwachting maakten.

  • Facebook
  • Twitter
  • Printen

Druk

Voorafgaand aan de competitie waren de kruisfinales weliswaar het doel, maar je moet het wel waarmaken. En als dan direct de eerste wedstrijd verloren gaat (tegen kampioen PKC B1), moet je de knop omschakelen en met de druk omgaan.

Dat heeft het team bewezen door de overwinningen aan elkaar te rijgen en tussendoor PKC in Papendrecht op een gelijkspel gehouden.

Moeizame start tegen DSC

Tegen DSC ging het ook niet vanzelf. Een vlotte 2-2, waarna DSC het initiatief nam. Fortis misschien wel iets beter, maar miste de ene opgelegde kans na de andere. Een beetje pech, misschien scherpte of toch de spanning. In ieder geval bij rust een 9-6 achterstand.

Justin en ik keken elkaar toch wel een beetje vol ongeloof aan. We wilden het vandaag toch echt binnenslepen.

In de rust waren drie dingen belangrijk: meer energie aan de wedstrijd geven. Langere aanvallen spelen, waardoor we meer konden herhalen op onze spitsen en dus iets meer vanuit de organisatie spelen en als laatste niet meer uitverdedigen tegen een vertragend spelend DSC.

Als herboren

Na rust een herboren Fortis dat een kwartier wervelde. 9-6 was in no time 9-9 en bij 10-10 gingen we er definitief overheen naar 12-18. Om uiteindelijk te finishen op 16-20.

  • Facebook
  • Twitter
  • Printen

Tien wedstrijden gespeeld, 17 punten en nu al onbereikbaar voor de concurrentie (DSC en Vriendenschaar).

Omdat PKC won van KOAG mogen zij de kampioensvlag hijsen. Gefeliciteerd. Wij worden knap tweede.

Geplaatst voor de play-offs

En nu dan…… Dit betekent plaatsing voor de play-offs. Het lot heeft bepaald (of was dit geen lot?) dat dit ons koppelt aan de kampioen van Noord (Nederland) en gisteren is definitief bekend geworden dat dit DOS’46 uit Nijeveen is.

Op 23 maart reizen wij af naar Drenthe om het op te nemen tegen deze topploeg en gaan ons daar proberen te plaatsen voor de halve finales.

Dat dit nog een sinecure zal worden lijkt me duidelijk. Ze hebben een doelsaldo na 12 wedstrijden van 364 voor (maakte er al een keer 47) en 149 tegen, oftewel 30-12 gemeten per wedstrijd.

De vraag die hierbij wel gesteld mag worden is hoe sterk deze poule is. Feit is dat wij die dag een topprestatie moeten leveren, zowel aanvallend als verdedigend. Maar we kunnen goed spelen en soms zelfs boven ons zelf uitstijgen, dus waarom niet?!

De komende week zal de info over deze ploeg wel binnenstromen en hebben we een aantal weken om ons optimaal voor te bereiden op dit duel.

Save the date

Blijf de site in de gaten houden voor de programmering. Ondanks de verre reis (ongeveer 2.45 uur) hopen we op veel supporters! Gezien de lengte van de reis zal de wedstrijd naar verwachting op een voor ons normale tijd worden gepland.

Het zou mooi zijn als DOS een livestream verzorgt, zodat ook in Oost-Souburg en andere delen van Nederland mee kan worden gekeken naar deze wedstrijd.

Voor nu wachten er nog twee competitiewedstrijden. Zaterdag om 17.00 uur in Oost-Souburg tegen KOAG (kom gerust kijken) en een weekje later nog de uitwedstrijd tegen Vriendenschaar. Twee prima opwarmers voor de kraker in sporthal de Eendracht in Nijeveen.

Share This