Beste supporters van Fortis 1

Na twee vrije weekenden gaat vandaag voor de ploegen uit de eerste klasse F, met nog vier speelrondes te gaan, de finale van start.

Voorafgaand aan de competitie was het al duidelijk dat dit een loodzware poule zou zijn. Dat blijkt ook uit de huidige stand van de ranglijst, want voor alle ploegen in deze poule staat er nog iets op het spel. Het kampioenschap zal gaan tussen het Eindhovense Rust Roest en Vriendenschaar uit Hardinxveld Giessendam. Vriendenschaar lijkt daarbij de beste papieren te hebben, maar beide ploegen treffen elkaar nog in de voorlaatste speelronde.

In de strijd tegen degradatie zal het voor Tjoba een flinke dobber worden om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Ze staan maar liefst drie punten achter op de eerstvolgende ploegen boven hen. Alle andere ploegen zullen ten koste van alles willen voorkomen om op de voorlaatste plaats te eindigen, omdat die plaats noopt tot een beslissingswedstrijd tegen de nummer voorlaatst van de eerste klasse E. De verliezer daarvan speelt volgend jaar in de tweede klasse. De vier punten die Fortis van die plaats verwijdert staat is weliswaar heel prettig, maar waarschijnlijk nog niet voldoende gezien het programma van de concurrentie.

Vandaag spelen we tegen RWA uit Rhoon. Een ploeg die de competitie heel matig gestart is, maar inmiddels de weg naar boven heeft gevonden met een gelijkspel tegen Merwede en overwinningen tegen Tjoba en Vriendenschaar (!!). De geelhemden uit Oost-Souburg hebben tot nu toe een prima seizoen achter de rug. De jonge ploeg heeft flinke stappen gemaakt en is tot nu toe in staat gebleken er tegen elke ploeg in deze klasse een echte wedstrijd van te maken. Alleen in de laatste wedstrijd voor de “winterstop” tegen het Zwijndrechtse Albatros gaven we niet thuis.
 
Vandaag willen we de juiste lijn weer oppakken. Mogen we op jouw steun rekenen?

Fijne korfbalavond!

Fortis 1

AANVANG WEDSTRIJD: ZATERDAG 9 MAART20:00 UUR | SPORTHAL BASKENSBURG VLISSINGEN

Fortis 1
  • Facebook
  • Twitter
  • Printen

Beste supporters van Fortis 2

Zo, na een aantal weken van ons korfbalreces te hebben genoten – een enkeling ging op vakantie, weer anderen bezochten een festival of hebben op zeer onverantwoorde en ongezonde wijze carnaval gevierd in Noord-Brabant – staat vandaag na drie weken eindelijk weer een wedstrijd op het programma in Reserve 1e klasse R1H waarin Fortis 2 haar korfbalkunsten vertoont. Dit doen we in onze eigen ‘arena’ de Baskensburg waar we immer trouw gesteund worden door onze aanhang!

In aanloop naar deze wedstrijd werd er in februari twee keer gewonnen. Eerst werd na een ware thriller in de dying seconds Rust Roest 2 verslagen (20-21) en vervolgens rode lantaarn Maassluis met 28-21 huiswaarts gestuurd. Aan de laatste wedstrijd voor de vakantie hebben we echter een zuur gevoel overgehouden. Waar we als team een totale off-day beleefden, verloren we van een niet eens zo heel sterk Albatros 2 met 19-13. Mede dankzij deze uitslagen bezit Fortis 2 op dit moment de derde plek in de competitie: 1 puntje achter Albatros en drie punten achter de koploper. Gezien de vele wisselingen aan het begin van het seizoen geen onverdienstelijke positie, maar door de kleine verschillen is alles nog mogelijk.

Zo ook voor onze tegenstander vandaag: RWA 2. Zij staan nu nog fier aan kop, maar worden door drie ploegen in de nek gezeten. Leunend op een ijzersterke verdediging (slechts 157 goals tegen tot nu toe), heeft RWA al acht van de tien wedstrijden weten te winnen. In de drie voorgaande wedstrijden in februari werd achtereenvolgens gewonnen van Merwede 2 en van de twee nog tegen degradatie vechtende ploegen Vriendenschaar 2 en Tjoba 2. De eerdere wedstrijd die beide ploegen deze competitie tegen elkaar speelden is er één om snel te vergeten voor Fortis. De heenwedstrijd (december 2018) ging kansloos verloren. Slechts tien doelpunten makend (we konden aanvallend geen vuist maken) ging Fortis 2 in Rhoon ten onder met 16-10.

Om de kans op het kampioenschap levend te houden, en om ons te revancheren voor eerder dit seizoen, zal Fortis 2 alles op alles zetten en de twee punten in Zeeland moeten houden. RWA moet blijven winnen om de voorsprong op de ranglijst te behouden. De ontmoeting tussen Fortis en RWA vandaag is dus een wedstrijd met grote belangen en daardoor op het scherpst van de snede. Kan het 2e weer aansluiting vinden bij de top of slaat RWA een ogenschijnlijk niet meer te overbruggen gat?

Ga er maar eens goed voor zitten want vandaag aanschouw je twee tot op het bot gemotiveerde ploegen strijdend voor de titel… Wat wil je nou nog meer?!

Remy

AANVANG WEDSTRIJD: ZATERDAG 9 MAART18:40 UUR | SPORTHAL BASKENSBURG VLISSINGEN

Remy
  • Facebook
  • Twitter
  • Printen


Share This