Het duel tegen KOAG kwam voor Fortis op een mooi moment. Fortis had te maken met enkele spelers die terugkwamen van blessures en in het ritme moesten komen voor de kwartfinales, waarvoor KOAG een mooie tegenstander was.

Het werd een mooi duel, met twee ploegen die vrijuit speelden en oorspronkelijk behoorlijk gelijk opgingen.

Halverwege de eerste helft draaide Fortis dan toch de gaskraan open, wat zorgde voor een ruststand van 16-11.

Ook de tweede helft was vermakelijk voor de neutrale toeschouwer. Fortis hield aanvankelijk de voet op het gaspedaal en kwam op 22-12, daarna werd gas teruggenomen. De wedstrijd bleef desondanks vermakelijk, met name door een aantal bijzonder mooie doelpunten (al dan niet terecht afgekeurd, ze bleven mooi).

KOAG kon in Oost-Souburg nooit serieus aanspraak maken op de punten. Wel krijgt KOAG krijgt in de laatste ronde de mogelijkheid om Oranje Wit toch nog te passeren op de ranglijst door te winnen van DeetosSnel.

Fortis won van KOAG, en gaat nog op bezoek bij Vriendenschaar voor de ploeg afreist naar de kwartfinale in Nijeveen. (Uitslag: 26-18)