In het laatste zaalduel van het seizoen wist Vriendenschaar het Fortis behoorlijk lastig te maken.

De ploeg uit Hardinxveld-Giessendam was weliswaar lange tijd met DSC de voornaamste kandidaat om Fortis en PKC van de kwartfinales af te houden, maar in de laatste speelronden was het verschil in punten tussen de twee aanzienlijk geworden.

In het directe duel startte Vriendenschaar echter als bovenliggende partij, waarbij wel aangetekend moest worden dat Fortis alweer voor de derde wedstrijd op rij drie basisspelers moest missen.

Vriendenschaar was scherper en feller dan Fortis, dat in de eerste instantie weinig motivatie om te winnen liet zien. De achterstand van 5-1 werkte echter als een wake-up call voor de bezoekers.

Fortis zette aan en kwam terug, om vervolgens de eerste helft met een voorsprong van 9-11 af te sluiten.

De tweede helft was een kopie van het begin van de eerste helt, Vriendenschaar nam weer het initiatief en Fortis geloofde het wel en kabbelde er een beetje achteraan.

Bij 18-16 zette Fortis een time-out in, waarin de ploeg werd voorgehouden; of je verlies nemen of laten zien wat je in je mars hebt.

De ploeg koos om voor de overwinning te gaan.

De juiste spelers werden uitgespeeld, en de ploeg uit Oost-Souburg overspeelde in de slotfase zijn tegenstander en wist de wedstrijd nog net op tijd om te keren.

Vriendenschaar verloor het laatste duel en eindigt op plek drie, op gepaste afstand van de tweede plek.

Die tweede plek wordt in beslag genomen door Fortis, dat een moeizame wedstrijd speelde, maar toch ook nog de laatste punten binnen wist te slepen en kan zich nu in alle rust voorbereiden op een loodzwaar karwei in Drenthe tegen DOS’46 (Uitslag: 19-20)

Share This