Derby: FORTIS vs TJOBA

Beste supporters van Fortis 1

In de laatste thuiswedstrijd staat er een heuse derby op het programma: Fortis 1 – Tjoba 1. De uitwedstrijd in Goes eindigde in een 19-22 overwinning voor Fortis.  Voor Tjoba staat er nog van alles op het spel. Zij zullen moeten winnen om nog uitzicht te hebben op een play-off wedstrijd. Anders is rechtstreekse degradatie naar de 2e klasse een feit.

Fortis 1 kent een wisselvallig zaalseizoen. Goede wedstrijden werden met mindere afgewisseld. Toch is het knap om met dit team in deze sterke poule in de middenmoot te eindigen. Vriendenschaar (Ha) heeft de beste papieren om kampioen te worden. In de uitwedstrijd afgelopen zaterdag in Hardinxveld-Giessendam (21-17 verlies), hebben we niet ons niveau gehaald. De eerste helft eindigde in 10-10, na een 3-7 voorsprong. De tweede helft zakten we aanvallend verder weg en kwamen we er niet meer aan te pas. Op zich geen schande tegen zo’n ploeg, maar je wil altijd meer!

Het is aan Fortis 1 om te laten zien dat ze over de gehele wedstijd het niveau vast kunnen houden. Tjoba 1 zal alles in het werk stellen om de laatste strohalm te pakken. Voldoende ingrediënten voor een spannende derby lijkt ons!

Volgende week is de laatste zaalwedstrijd in Sliedrecht tegen Merwede. Daarna gaan we weer naar buiten, waar er nog 7 spannende wedstrijden wachten!

Fortis 1

AANVANG WEDSTRIJD: ZATERDAG 23 MAART20:00 UUR | SPORTHAL BASKENSBURG VLISSINGEN

Beste supporters van Fortis 2

Na een lastige wedstrijd vorige week op bezoek bij Vriendenschaar in Hardinxveld-Giesendam (16-16) staat vandaag de laatste thuiswedstrijd van de zaalcompetitie op het programma in de reserve 1e klasse R1H tegen Tjoba. We hopen dan ook op de steun van het trouwe publiek hier in de Baskensburg!

In aanloop naar deze wedstrijd werd er veel puntverlies geleden. Zo werden er van de laatste drie wedstrijden er twee verloren en speelde we een keer gelijk. Hierdoor kunnen wij niet meer meestrijden om de titel en staat er dus niks meer op het spel behalve de eer. De eerste wedstrijd in die reeks was de wedstrijd tegen Albatros, deze verloren wij met 19-13. Daarna volgde de kraker tegen RWA, maar ook deze wedstrijd verloren wij na een spannende laatste tien minuten met 21-22. De laatste wedstrijd in de reeks van drie was de uitwedstrijd tegen Vriendenschaar, het gelijkspel voelde voor de meeste van ons als een verlies. Dit omdat wij het idee hadden dat wij korfballend beter konden.

Zo staat er voor onze tegenstander voor vandaag, Tjoba 2, nog wel wat op het spel: de ploeg uit s‘-Heer Hendrikskinderen strijdt nog altijd tegen degradatie en kan dus ook ieder punt wat er nog te halen valt goed gebruiken. De eerste ontmoeting tussen beide ploegen eerder deze competitie eindigde na een vrij gemakkelijke wedstrijd in een 13-20 overwinning.

Op weg naar eerherstel zal de ploeg scherp zijn en de wedstrijd vol energie in gaan. En uiteraard is motivatie geen probleem als er een derby tegen Tjoba 2 op het programma staat. Ga er maar eens goed voor zitten want vandaag aanschouw je twee tot op het bot gemotiveerde ploegen strijdend om de overwinning!

Myron

AANVANG WEDSTRIJD: ZATERDAG 23 MAART18:40 UUR | SPORTHAL BASKENSBURG VLISSINGEN

Myron

STANDEN

Bron: KNKV

Fortis Korfbalspektakel voor F en E jeugd op dinsdagmiddag 30 april!

Fortis Korfbalspektakel voor F en E jeugd op dinsdagmiddag 30 april!

⚽ Voor wie? ⚽ Voor kinderen van de Fortis F en E teams. Voor kinderen uit groep 3, 4, 5 en 6 van de basisscholen Het Kompas, ‘t Mozaïek, De Parelburcht, Tweemaster- Kameleon, Cypressenhof, Magistraal en De Wissel. ⚽ Waar? ⚽ Fortis-velden aan het Koopmansvoetpad. ⚽ Hoe...

Fortis Familietoernooi op 15 juni in Spaanse sferen!

Fortis Familietoernooi op 15 juni in Spaanse sferen!

Heb jij zaterdag 15 juni ook al geblokt in jouw agenda? Ja?  Mooi! Want dan is het Fortis Familietoernooi en daar ga jij natuurlijk aan meedoen. Of je komt supporteren. Ook dit jaar hebben we een mooi thema bedacht en dat is ‘Spanje’. Omdat vanwege allerlei...

Nu te downloaden! Programma voorjaarscompetitie veld!

Nu te downloaden! Programma voorjaarscompetitie veld!

Zaterdag 6 april start de voorjaarscompetitie veld seizoen 2023 – 2024. Het KNKV zorgt voor de teamindeling en geeft aan wanneer welke wedstrijd gespeeld moet worden. Aan de verenigingen om scheidsrechters, vervoer naar uitwedstrijden en vertrektijden te regelen. Dat...

april

30apr17:3018:30Fortis Korfbalspektakel voor F en E jeugd 

mei

10mei18:0020:30Ophalen oud papier

31mei20:0023:00Fortis vrijwilligersavond

juni

31mei20:0023:00Fortis vrijwilligersavond

07jun19:0020:30Dubbelschieten voor B, C, D en E- jeugd

14jun00:0000:00Vossenjacht voor de jeugd

15jun10:0017:00Familie Toernooi

19jun19:3022:00Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering

21jun(jun 21)18:0023(jun 23)12:00Fortiskamp voor B, C, D, E-jeugd

september

25sep13:3017:00Schoolkorfbaltoernooi (SKT)

 

0
    0
    Winkelmand
    LeegTerug