Het reguliere seizoen zit erop bij de hoofdklasse B-aspiranten, en er zijn nog acht ploegen over. Die acht teams bestrijden elkaar in een knock-outsysteem, waarbij de winnaar de landstitel mee naar huis zal nemen.

Aanloop niet ideaal

In Nijeveen werd het duel gespeeld tussen Dos’46 en Fortis. De aanloop van Fortis naar dit topduel was niet ideaal. Maar liefst drie spelers keerden ‘s morgens om 8.30 uur op de wedstrijddag terug uit Oostenrijk, waar ze met school een weekje wintersport hadden beleefd. Om 9.30 uur begon de lange reis in twee busjes, die ons na een koffiestop in Meerkerk en lunchstop op de Veluwe bij Nunspeet om 13.00 uur in de Eendracht in Nijeveen deed belanden.

Ondertussen waren vele supporters, ongeveer 30/40 ook al begonnen in hun reis naar het Noorden. Super supporters. Bij aankomst in de sporthal werden de vlaggen en spandoeken gehesen, aan alles voelde je dat er een wedstrijd met belangen gespeeld zou gaan worden.

Spanning voelbaar

De spelersgroepen begonnen aan de voorbereidingen en de spanning was voelbaar. Zouden we het Dos lastig kunnen maken. We hadden Dos in twee wedstijden geanalyseerd en wisten wat we konden verwachten. We kozen verdedigend voor een klassieke 1-1 verdediging en aanvallend wilden we de tijd nemen ons onder de extreme verdedigende druk van Dos uit te spelen.

Underdog

Om 14.20 uur begon de wedstrijd. Natuurlijk was ook hier sprake van een duidelijke favoriet, in dit geval DOS’46. De Drenten verloren geen enkele punt in het reguliere seizoen, en maakten gemiddeld meer dan 30 doelpunten per wedstrijd. Voor underdog Fortis was de competitiereis zwaarder, maar de ploeg uit Oost-Souburg plaatste zich uiteindelijk met drie verliespunten met afstand voor de kwartfinales.

Vroeg in de wedstrijd was te zien dat beide ploegen met spanning te maken hadden, maar het was DOS’46 dat die spanning het snelste om wist te zetten in doelpunten.

Zeven strafworpen

Via 3-0 en 7-1 werd al snel duidelijk wie de bovenliggende partij was. De enorm strakke verdedigende druk van de noorderlingen speelde Fortis dan toch parten. Verdedigend stond het bij Fortis wel goed.

Helaas was het afrondingspercentage van Dos enorm. Aanvallend lukte het te vaak niet onder de verdedigende druk uit te spelen. Een ander wapen voor Fortis moesten de spelhervattingen worden.

We wisten dat de ploeg door zijn manier van verdedigen heel veel overtredingen zou gaan maken. Zou de scheidsrechter hier voldoende tegen optreden?

Hier valt aan te twijfelen, maar er kwamen strafworpen, vrije ballen en op momenten dat we wel goed doorkwamen ook goede kansen.

Helaas was ons afrondingspercentage niet op niveau, getuige de zeven gemiste strafworpen.

Met name die op 1-0 naar 1-1 en van 3-1 naar 3-2 lieten het ons voelen……… Dit alles bracht de ruststand op een duidelijke 14-4, geflatteerd dat wel, maar Dos was wel beter.

In de tweede helft wel een gelijk opgaande strijd, maar te laat. Dos’46 kroonde zich met 25-14 tot terechte winnaar en is uiteraard een serieuze, mogelijk de meest serieuze kandidaat voor de Nederlandse titel.

Toekomstperspectief

De Zeeuwse spelersgroep heeft perspectief voor de korfbal-toekomst in Oost-Souburg, maar het is DOS’46 dat in de halve finale KCC mag ontvangen.

Na afloop teleurstelling. En jammer dat we tegen Dos moesten, wetend dat we bijvoorbeeld op het veld nog wonnen van KCC, wat op zijn beurt weer won van DVO en daar dus zeker meer kansen hadden gelegen.

Met trots terugkijken

Dat neemt niet weg dat we mogen terugkijken op een prachtig zaalseizoen waarin de ploeg niet alleen goed heeft gepresteerd, maar ook een duidelijke groeicurve heeft doorgemaakt, waarin maar liefst 4 spelers zijn gekozen in Zuid-West onder 17, een district waarin veruit de meeste topploegen zitten. Wat dus nog een opmerkelijkere prestatie is.

Het eerste uur van de terugreis verliep rustig. Iedereen moest op zijn of haar manier de nederlaag verwerken. Daarna werd de bus evenals een groot gedeelte van de heenreis weer omgetoverd tot apres-skibus. De Nederlandse knallers kwamen uit de luidsprekers overstemd door spelers die zich vocaal ook de nodige competenties toedichten.

‘s Avonds in de Baskensburg bij Tjoba-Fortis nog een afsluitend drankje gedaan en zo werd het vanzelf zondag. Op naar het veld (eindstand 25-14).

Spanning voelbaar

De spelersgroepen begonnen aan de voorbereidingen en de spanning was voelbaar. Zouden we het Dos lastig kunnen maken. We hadden Dos in twee wedstijden geanalyseerd en wisten wat we konden verwachten. We kozen verdedigend voor een klassieke 1-1 verdediging en aanvallend wilden we de tijd nemen ons onder de extreme verdedigende druk van Dos uit te spelen.

Underdog

Om 14.20 uur begon de wedstrijd. Natuurlijk was ook hier sprake van een duidelijke favoriet, in dit geval DOS’46. De Drenten verloren geen enkele punt in het reguliere seizoen, en maakten gemiddeld meer dan 30 doelpunten per wedstrijd. Voor underdog Fortis was de competitiereis zwaarder, maar de ploeg uit Oost-Souburg plaatste zich uiteindelijk met drie verliespunten met afstand voor de kwartfinales.

Vroeg in de wedstrijd was te zien dat beide ploegen met spanning te maken hadden, maar het was DOS’46 dat die spanning het snelste om wist te zetten in doelpunten.

Zeven strafworpen

Via 3-0 en 7-1 werd al snel duidelijk wie de bovenliggende partij was. De enorm strakke verdedigende druk van de noorderlingen speelde Fortis dan toch parten. Verdedigend stond het bij Fortis wel goed.

Helaas was het afrondingspercentage van Dos enorm. Aanvallend lukte het te vaak niet onder de verdedigende druk uit te spelen. Een ander wapen voor Fortis moesten de spelhervattingen worden.

We wisten dat de ploeg door zijn manier van verdedigen heel veel overtredingen zou gaan maken. Zou de scheidsrechter hier voldoende tegen optreden?

Hier valt aan te twijfelen, maar er kwamen strafworpen, vrije ballen en op momenten dat we wel goed doorkwamen ook goede kansen.

Helaas was ons afrondingspercentage niet op niveau, getuige de zeven gemiste strafworpen.

Met name die op 1-0 naar 1-1 en van 3-1 naar 3-2 lieten het ons voelen……… Dit alles bracht de ruststand op een duidelijke 14-4, geflatteerd dat wel, maar Dos was wel beter.

In de tweede helft wel een gelijk opgaande strijd, maar te laat. Dos’46 kroonde zich met 25-14 tot terechte winnaar en is uiteraard een serieuze, mogelijk de meest serieuze kandidaat voor de Nederlandse titel.

Toekomstperspectief

De Zeeuwse spelersgroep heeft perspectief voor de korfbal-toekomst in Oost-Souburg, maar het is DOS’46 dat in de halve finale KCC mag ontvangen.

Na afloop teleurstelling. En jammer dat we tegen Dos moesten, wetend dat we bijvoorbeeld op het veld nog wonnen van KCC, wat op zijn beurt weer won van DVO en daar dus zeker meer kansen hadden gelegen.

Met trots terugkijken

Dat neemt niet weg dat we mogen terugkijken op een prachtig zaalseizoen waarin de ploeg niet alleen goed heeft gepresteerd, maar ook een duidelijke groeicurve heeft doorgemaakt, waarin maar liefst 4 spelers zijn gekozen in Zuid-West onder 17, een district waarin veruit de meeste topploegen zitten. Wat dus nog een opmerkelijkere prestatie is.

Het eerste uur van de terugreis verliep rustig. Iedereen moest op zijn of haar manier de nederlaag verwerken. Daarna werd de bus evenals een groot gedeelte van de heenreis weer omgetoverd tot apres-skibus. De Nederlandse knallers kwamen uit de luidsprekers overstemd door spelers die zich vocaal ook de nodige competenties toedichten.

‘s Avonds in de Baskensburg bij Tjoba-Fortis nog een afsluitend drankje gedaan en zo werd het vanzelf zondag. Op naar het veld (eindstand 25-14).