Even ter herinnering voor alle leden. Het lidmaatschap bij de vereniging gaat men aan voor de duur van minimaal een jaar.
Een verenigingsjaar loopt van 1 juni tot 31 mei van het volgend jaar.
Diegene die hun lidmaatschap op willen zeggen eind van het seizoen, dienen dit schriftelijk bij de secretaris te doen 1 maand voor het einde van het verenigingsjaar, dus voor 1 mei. Als leden het type lidmaatschap willen wijzigen dan dient men dit ook voor 1 mei te melden bij het secretariaat.
Na 1 mei kunnen we geen opzeggingen meer accepteren en is men weer een volledig jaar lid.

Op welke manier kun je lid zijn:

Buitenom de diverse jeugdlidmaatschappen kun je op diverse manieren lid zijn van Fortis.
Op de actieve manier als senioren lid(vanaf 19 jaar). Voor dit lidmaatschap betaal je € 194,00 per seizoen en € 35,00 eenmalig per jaar bondscontributie.
Zie je het niet zitten om wind en regen op het veld te trotseren dan kun je Zaal-team-lid worden. Hiervoor mag je trainen en tijdens de zaalcompetitie wedstrijden spelen. Dit lidmaatschap kost €131,00 per seizoen en ook weer die onvermijdelijke bondscontributie van € 35,00 per jaar.
Heb je helemaal geen zin om wedstrijden te spelen, maar wel om te trainen, dan kun je lid worden van het restteam/oudersportgroep of van de trimgroep. De trimgroep bestaat voornamelijk uit iets oudere leden en zij trainen ook één keer per week. Deze categorieën kosten eveneens €131,00 per seizoen.
Heb je helemaal geen zin meer om te korfballen, of ben je genoodzaakt het wat rustiger aan te doen, dan kun je D-lid worden. Deze grote groep aanhangers van Fortis betaalt € 72.00 per seizoen.
Als ook dit je allemaal te veel wordt, kun je altijd nog donateur worden. Deze groep leden betaalt € 25,00 per jaar.
Dus zo zie je maar voor elke categorie is er een lidmaatschap. Ook als je geen zin meer hebt om iets te doen, of even een periode van rust wil inlassen, kun je op diverse manieren lid blijven van Fortis. En als die hoognodige rust lang genoeg heeft geduurd, is het altijd mogelijk, na overleg met de TC om weer te beginnen met trainen en/of spelen bij een van de andere groepen.

Ellen de Waal (secretariaat Fortis)