Aankomende zaterdag staat er weer een derby in de 1e klas F op het programma. Tjoba komt op bezoek en dit is meteen ook de laatste thuiswedstrijd voor Fortis 1 van dit seizoen.

Belangen zijn groot

Buiten de lijnen vindt de Fortis Fun Day plaats, maar binnen de lijnen zijn de belangen nog enorm groot. Zowel Fortis als Tjoba strijden nog volop tegen degradatie uit de eerste klasse.

Een blik op de ranglijst brengt ons tot de volgende tussenstand met nog twee wedstrijden te gaan: Fortis op de 6e plek met 9 punten, Juliana op de 7e plek met 7 punten en Tjoba met 5 punten op de 8e plek. De nummer 8 degradeert rechtstreeks, terwijl de nummer 7 van deze poule een beslissingswedstrijd speelt tegen de nummer 7 van een andere eerste klasse. Kortom, van beide kanten moeten er punten behaald worden.

Inmiddels verwerkt

Vorige week was dit voor Fortis 1 ook al het plan in de uitwedstrijd tegen KCR. Alleen troffen we een uiterst scherp schietend KCR die dag. Dit in combinatie met de lange heren in één vak, maakte dat we geen moment zicht hadden op de punten en vanaf het begin in de achtervolging moesten. De uiteindelijke nederlaag is inmiddels verwerkt. En we putten meer moed uit de vorige thuiswedstrijd tegen Albatros 1. Toen waren we scherp in de duels en de afronding. Iets wat zaterdag ook zeker weer nodig zal zijn.

We krijgen het niet cadeau


Tjoba verloor weliswaar de laatste duels. Maar vorige week maakten ze het kampioen ONDO tot de laatste minuut enorm lastig. Weinig doelpunten, maar verdedigend werd er ook weinig cadeau gedaan. Uiteindelijk kwam Tjoba één doelpunt tekort voor een gelijkspel en stonden ze alsnog met lege handen.

Duidelijk is echter dat we zaterdag niks cadeau zullen krijgen. Op basis van de gunstige weersverwachtingen en de toestroom van supporters van beiden zijden zal dit zich hopelijk vertalen in een mooie wedstrijd binnen de lijnen.

Wij hopen dan ook op jullie geel-zwarte support om de broodnodige punten in Souburg te houden. Tot zaterdag!