Met een nu stormachtig herfstig Pinksterweekend is het leuk om even terug te blikken op een prachtige zomerse dag een week geleden.

Rond 2 uur ’s middags begonnen de Fungames voor de jongste Fortisleden, de Ministars, F-, E, en D-jeugd.

Van limbodansen tot een ijsje

Van twee in een broek lopen met een met water gevulde spons in je kontzak tot limbodansen, van ringgooien tot springen op het springkussen….alles zorgde voor veel lol onder de deelnemers en spelleiding (bedankt hiervoor aan de C en B jeugd!).

Uiteraard werden de Fungames afgesloten met een groot watergevecht en kon er daarna in de kantine worden aangevallen op een broodje knakworst, limo en een ijsje.

De deelnemers werden beloond met een echt “Fortis Leden Funday diploma” en konden daarna in het zwart-geel richting hoofdveld.

Erehaag voor Fortis en Tjoba

Daar werd een erehaag gevormd door 60 kinderen, een organisatie op zich, die de spelers van Tjoba en Fortis (en niet te vergeten de scheidsrechter) verwelkomden op het hoofdveld. Na een ererondje rond het veld konden de kinderen eindelijk gaan buikschuiven op de waterglijbaan naast het veld. 

Bubbleballen

De oudere jeugd (en jong volwassenen) stonden na de spannende derby klaar om de strijd aan te gaan bij hun Fungames. Na wat vertraging bij het opblazen van de Bubbleballen kon er dan toch eindelijk gestart worden en zorgde 4-in-1 broek slalom, reuze Twister, Bubblevoetbal, 2-in-1 broek monokorfbal en jongenstegendemeisjes woordspel voor veel hilariteit op maar ook buiten het veld. Ook deze grote “kinderen” waren blij met de buikschuif waterglijbaan voor ze gingen douchen.

Heerlijk eten

Rond 19.15 uur werd er gestart met het luxe koud en warm buffet. Wat was dit een verrassing van Slagerij Mol, onze sponsor. Zoveel enthousiaste reacties van jong en oud, iedereen heeft heerlijk gegeten en er was meer dan genoeg.

Pingpongen en playbacken

Na een uur lang buiten een rondje rond de pingpongtafel was het toch echt tijd voor de start van de playbackshow, maar liefst 7 acts zorgden voor spetterende optredens onder het genot van een drankje en een hapje.

Na de playbackshow was er nog even tijd om de dansvloer onveilig te maken maar rond twaalven was de Funday dan toch echt op zijn einde. De hulptroepen hebben nog een paar uurtjes opgeruimd en schoongemaakt en konden moe maar voldaan richting bed!

Het was een supergezellige dag met veel vrijwilligers (iedereen bedankt hiervoor) en ook nog tussen alle competitiewedstrijden door.

We hebben er een spetterende, prachtige Fortis Leden Funday van gemaakt!