Na alle inspanningen in het afgelopen korfbalseizoen was het afgelopen weekend tijd voor ontspanning. Alhoewel, ontspanning? Daar zullen de meningen over verdeeld zijn…..

Drie weken op vakantie

Het begon donderdagavond met het inleveren van de tassen. Bij sommige personen leek het wel alsof ze drie weken op vakantie moesten, gezien de spullen die ze bij hadden.

Nadat alle tassen waren ingeleverd vertrok er vrijdagochtend een deel van de kampleiding al richting de kamplocatie om de slaapzalen te verdelen en alles in gereedheid te brengen voordat alle E’s tot en met de B’s in Bruinisse zouden arriveren. Toen er als laatste een groot Fortis spandoek was opgehangen was de locatie ook klaar voor een gezellig weekend!

Run op slaapkamers

Rond 17 uur arriveerden de eerste leden en was het kamp 2019 echt begonnen. Toen iedereen op de kamplocatie aanwezig was, was het afscheid nemen van de ouders om daarna zo snel mogelijk een mooie slaapplek te bemachtigen.

Terwijl alle slaapkamers werden ingericht werden de tomatensoep en de broodjes knakworst al warm gemaakt, want na het eten stond er nog een vol programma te wachten.

Eerst stond er een parcours van 10 verschillende spelletjes klaar. Deze spelletjes gingen van lucifer stapelen, het spelen van ‘wie ben ik’, tot het afleggen van een hindernisparcours zonder al te veel zicht. 

Fortis neemt bezit van Bru

Na deze spelletjes mochten de groepen Bruinisse gaan verkennen. Hierbij kregen zij wel een opdrachtenlijst mee met ongeveer 50 verschillende opdrachten die naar eigen invulling uitgevoerd mochten worden. Met veel enthousiasme gingen de groepen aan het werk en vele opdrachten zijn dan ook uitgevoerd. Er waren groepen die borden mochten afwassen bij een restaurant als goede daad, er zijn originele teamfoto’s gemaakt en menig jongens en meisjes hebben wangkussen weten te veroveren van inwoners uit Bruinisse. 

In the middle of nowhere

Voor de E’s en de D’s zat na deze activiteit het programma van de dag erop. Voor de B’s en de C’s daarentegen stond er nog een dropping op het programma. Bij de ene groep ging dit wat beter dan bij de andere groep, want als je op 10 kilometer afstand van de kamplocatie start en na een tijd lopen moet je nog ongeveer 13 kilometer, dan gaat er iets mis. Maar alle ploegen hebben elkaar er doorheen gesleept en de kamplocatie weer terug gevonden.

Videoverslag van de vrijdagavond

E’s waren als eerste wakker

Na een kort nachtje, waar de eerste E’s alweer uit hun bed kwamen terwijl de laatste B’s er nog naartoe moesten, zat iedereen om 9:00 weer aan het ontbijt. Na het ontbijt stond er een korfbaltoernooi op het programma, met een variant op het bij ons bekende korfbalspel. Ondanks dat er nog spelers met slapers in de ogen in het veld stonden was bij iedereen het fanatisme aanwezig om te willen winnen. 

Zeephelling zorgt voor spektakel

Op zaterdagmiddag stond er een 6-kamp op het programma, waarbij er door het warme weer veel spelletjes met water te maken hadden. Op de zeephelling hebben personen het meermaals moeten proberen om boven te komen, maar met de hulp van teamgenoten kwam dit bij iedereen altijd goed. Dat is natuurlijk ook een belangrijk punt bij een kamp, elkaar helpen!

Moddergooien en BBQ

Aan het einde van de 6-kamp ontstond er een waar ‘moddergevecht’. Gelukkig had iedereen genoeg muntjes mee om te douchen, zodat iedereen weer fris en fruitig kon aanschuiven voor de barbecue.

De maagjes werden goed gevuld en hierna werd de zaal klaar gemaakt voor de bonte avond. Elk team deed hier aan mee en door de bekende liedjes werd de bonte avond erg gezellig.

De avond was bont, met een quiz en kampvuur

Na alle optredens was de avond nog niet klaar, want er stond nog een quiz op het programma. De uitslagen hiervan lagen dicht bij elkaar! Nadat de winnaars waren getrakteerd zat het programma van de zaterdag er zo goed als op. Maar bij een kamp hoort natuurlijk ook een kampvuur, dus die werd nog aangestoken na de quiz. Iedereen kon lekker marshmallows roosteren en er werden zelfs nog wat liedjes bij het kampvuur gezongen. Toen alle pallets waren opgebrand kon iedereen weer lekker naar bed.

Dit was de zaterdag van het Fortis Kamp 2019

De laatste dag

En dan is het alweer zondag, de laatste dag van het kamp. Na het ontbijt werden de kamers opgeruimd, waar de ene groep wat meer tijd voor nodig had dan de andere.

De rest van de zondag werd ingevuld met verschillende sport- en spelopdrachten. Nu was het op zondag zo warm, dat het kamp is afgesloten met een groot watergevecht. Waterpistolen, emmers, bekers, alles kwam tevoorschijn om elkaar nat te maken, een mooie afsluiter van het kamp.

Al met al was het dus een erg mooi weekend kamp, lekker weer, leuke activiteiten, en natuurlijk niet te vergeten leuke jeugdleden van Fortis!

We waren met een grote groep maar het is mooi om te zien hoe alle categorieën, van de B’s tot en met de E’s, met elkaar kunnen samenwerken en er met zijn allen een mooi weekend van maken.

Videoverslag van al weer de laatste dag …

Tot volgend jaar!