In het seizoen 2019-2020 start Fortis met de Fortis Talent Club (FTC).

Het doel is om bij Fortis een optimaal sportklimaat te creëren, een platform waarin talentvolle korfballers zich optimaal kunnen ontwikkelen.

We starten dit zaalseizoen met een pilot, waarin jonge talentvolle spelers extra trainingen krijgen. We hebben spelers geselecteerd die volgend jaar nog de B of C-leeftijd hebben. Bij een geslaagde pilot kijken we of we volgend seizoen uit kunnen breiden, zodat meer spelers in aanmerking kunnen komen voor extra trainingen.

Coördinatie en trainers

De organisatie is in handen van de coördinator FTC, Leonard Debbaut. Corné Kapaan en Sjaak Baas vormen het trainersduo, die de trainingen verzorgen. 

In samenspraak met de trainers van B1, B2 en C1 zijn er 12 spelers (6 jongens en 6 meisjes) geselecteerd die deel gaan nemen aan deze pilot. Deze spelers krijgen gedurende het zaalseizoen 10 extra trainingen van een uur op vrijdagavond, waarbij ontwikkeling centraal staat. De trainingen starten eind november.

Voor vragen over het FTC kun je terecht bij de coördinator, Leonard Debbaut.