In de hoofdklasse C is ook de tweede speelronde gespeeld. En dat leverde meteen twee daverende verrassingen op.

Albatros B1 verloor in Dordrecht van Oranje-Wit B1 dat zodoende zijn eerste punten van het seizoen (inclusief veld) pakte. Maar misschien was een grotere verrassing nog wel de averij die PKC B1 bij Ondo (G) B1 opliep (21-20). Zo werpt Ondo zich direct naast PKC als grootste kanshebber voor de play-offs op.

In Oost-Souburg de wedstrijd tussen Fortis B1 en Koag B1. Het werd een super spannende wedstrijd waarin Fortis aan het langste eind trok.

Aan elkaar gewaagd

Op het veld eindigde de eerste wedstrijd al in een 14-14 gelijkspel, dus het was van tevoren duidelijk dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren. Ook nu was dit te zien.

Fortis opende de wedstrijd met een sterke beginfase en kwam op een 5-2 voorsprong. De rest van de eerste helft ging gelijk op, waarbij KOAG beetje bij beetje dichterbij kwam.

In evenwicht

Fortis had wel het beste van het spel, maar KOAG scoorde makkelijk als ze maar een beetje ruimte kregen. Zo hielden de ploegen elkaar gedurende de hele wedstrijd keurig in evenwicht. Met een ruststand van 13-12 gingen de ploegen rusten.

Spannende eindfase

In de tweede helft was het spelbeeld ongewijzigd en kwam KOAG voor het eerst op voorsprong bij 16-17. Fortis trok het weer gelijk en bij 19-19 gingen beide ploegen een spannende eindfase in. De spanning ging omhoog, en de ploegen werden vooral verdedigend scherper, zodat het lang spannend was wie ging winnen.

Het was uiteindelijk Fortis dat het beslissende gat naar 22-19 sloeg om uiteindelijk op 22-21 te finishen. (Uitslag: 22-21).

Volgende week de lastige uitwedstrijd in Capelle aan de IJssel tegen KCC B1, waartegen de laatste veldwedstrijd kansloos werd verloren.

bron: volg Fortis B1 op korfbal.nl