Langzaamaan wordt duidelijk welke ploegen mee kunnen strijden om de koppositie in de hoofdklasse C, maar met slechts drie wedstrijden gespeeld kan er nog veel gebeuren in beide poules.

Meest in het oog lopend de enorme uithaal van PKC B1 tegen Oranje-Wit B1 met 39-11, na een 22-9 ruststand!

Fortis B1 reisde af naar Capelle aan de IJssel voor de wedstrijd tegen KCC B1.
Voor beide ploegen was het een belangrijke wedstrijd: Fortis kon bij een overwinning ongeslagen blijven in de poule en KCC kon op gelijke hoogte komen met Fortis en PKC en meedoen om de koppositie.

KCC is een ploeg met veel scorend vermogen over veel schijven met veel aanvalskracht bij de vrouwen.

Toch ontstond er een gelijkwaardig duel in de eerste helft, waarbij wel al duidelijk werd dat Fortis B1 alle zeilen bij moest zetten om echt bij te blijven. KCC gaf veel aanvallende, maar was wat onfortuinlijk in de afwerking.

In aanvallend opzicht probeerde Fortis gevarieerd aan te vallen, maar was eigenlijk net iets te eenzijdig. In de rust stond er 10-10 op het bord, wat nog steeds perspectief bood voor de tweede helft.

In de tweede helft liep KCC iets uit, maar met 18-16 was de wedstrijd voor Fortis nog niet beslist. Echter, na twee te snelle doelpunten, waarin de verdediging van Fortis te onoplettend was, betekende de genadeslag voor Fortis.

Voor KCC de voorbode van de winst en de Zeeuwen konden de achterstand van 20-16 niet meer inhalen. KCC liep nog iets uit en boekte uiteindelijk een ruime overwinning.

“Fortis is tevreden over de start van de zaalcompetitie met overwinningen tegen directe concurrenten en de ontwikkeling van het aanvalsspel wat resulteert in gemiddeld 23 doelpunten per wedstrijd.

De doelstelling is handhaven en ontwikkelen”, aldus Leonard Debbaut (Fortis). (Uitslag: 24-18)

Volg Fortis B1 op korfbal.nl