Van de bestuurstafel

ZZP-er

Je zou een individuele sporter kunnen zien als ZZP’er en sporters in een team als personeel dat werkt voor de baas. De ZZP’er heeft het de laatste 20 jaar qua groei duidelijk beter gedaan, in zowel de markt alsook in de sport. Geen land ter wereld heeft zoveel ZZP’ers als Nederland. Zou dat ook gelden voor het aantal (percentage) individuele sporters? Maar het moet anders, want het gaat niet goed met de ZZP ’er. Laag uurloon, hard werken en nauwelijks sociale binding, uitgemolken door de markt. Gloort er hoop voor de teamsport? Zouden individuele sporters genegen zijn zich te bekeren tot de teamsport? Leuke sfeer, sociale binding en sportieve uitdaging. Het tegendeel blijkt echter waar. Is het dan toch omdat voor de ZZP’er geldt dat zij maximale vrijheid van de in te delen tijd wensen en primair gericht zijn op het bereiken van (intrinsieke) doelen? Wisten bestuurders van teamsporten maar wat de heilige graal is om individuele sporters aan zich te binden. Wie het weet, mag het zeggen. Toch op termijn een omniumvereniging? 

Geen 2e zaal in Souburg

Over sociale binding gesproken; het gaat helaas niet gebeuren dat alle Fortis ploegen in de Belt gaan trainen. Want de gewenste 2e zaal  komt er niet. In de Braamstraat wordt een gymzaal gebouwd en waarschijnlijk wordt Het Kroonjuweel ‘uitgebouwd’. Dat betekent mogelijk dat de Fortis ploegen die nu trainen in Koudekerke, wel in de nabije toekomst in het Kroonjuweel terecht kunnen. Op termijn verhuist de basketbal naar het Kroonjuweel en opereert DIOS vanuit de Braamstraat. De ‘Nota revitalisering gemeentelijk accommodatiebestand’ wordt nog deze maand voorgelegd aan het college en daarna gezonden aan de Raad. Vanaf 2020 kan dan met de uitvoering worden gestart. Deze bezuinigingsoperatie leidt tot ongemak voor vooral culturele clubs die met het verdwijnen van accommodaties een nieuw onderkomen moeten zoeken. Ons clubhuis biedt daarvoor mogelijk perspectief. In ons bestuur hebben we eerder het standpunt ingenomen dat iedereen welkom is. Dit op voorwaarde dat zij (D) lid worden. 

Positief nieuws

  • Eén jaarlijks vast te stellen huurprijs voor Fortis voor de gehele veldaccommodatie ligt in het verschiet. Dat bespaart de gemeente en Fortis veel administratieve rompslomp. 
  • Heel sympathiek van de gemeente is dat de subsidie die is toegewezen voor het schoolkorfbaltoernooi dat niet is doorgegaan, voor breedtesport ingezet mag worden. Dat kan mooi in het kader van de in de kerstvakantie te houden toernooi voor leerlingen van de basisscholen. 
  • In 2020 zet de gemeente in op LED verlichting voor de buitenaccommodatie. 
  • Ons bestuur is op pad om het adagium ‘alle spelende senioren- en juniorenleden doen vrijwilligerswerk’ te realiseren. Dit doen we door de ploegen te bezoeken en onze wens uit te dragen. 
  • Het clubhuis wordt uitgerust met een koelcel en een nieuw kassasysteem. 
  • Op de mossel gourmetavond was het nog op de ‘ouderwetse wijze’. Het was erg gezellig en het eten was prima (verzorgd). Een compliment aan de organisatoren en de mosselkoks Loe en Pieter. Een applaus klonk toen Maurice zijn vader werd aangemerkt als sponsor van de geserveerde mosselen.
  • Opvallend is het grote aantal aanmeldingen voor de trainerscursus KT 2. Eerlijk gezegd rolde ik bijna van mijn stoel, toen ik dat vernam.

KNKV van Zeist naar Papendal

Ik bleef wel op mijn stoel zitten toen op Papendal de Bondsvoorzitter bekend maakte dat het KNKV verhuist van Zeist (terrein KNVB) naar Papendal (terrein NOC&NSF). Normaliter kost een verhuizing de leden meer geld. In dit geval wordt naar verwachting een reductie van de huurprijs van 40% gerealiseerd. De KNKV komt samen met de handbalbond binnen één gebouw. Wereldkampioenen onder elkaar ?. De huidige voorzitter maakt de verhuizing nog mee en dat ondanks dat een commissie op zoek is naar zijn opvolger. De districten verdwijnen geheel uit het KNKV model en de ‘regio-indeling’ wordt gehanteerd. In totaal zijn dat er 24 in Nederland, waarvan Zeeland één aparte regio vormt. Voor de Zeeuwse verenigingen zal er dus niet veel veranderen. 

Speerpunten

Als ik de laatste notulen van de bestuursvergadering  er nog eens op na sla, dan wordt het geel voor mijn ogen. Ons bestuur heeft namelijk besloten dat bij alle te verschijnen verslagen de speerpunten van de jaarvergadering 2018- 2019 worden gevoegd. Die verdwijnen niet meer van ons netvlies. En als we er last van krijgen, dan delegeren we onze acties. Of is dát juist het idee achter besturen?  

Rest mij alle leden van Fortis en zij die Fortis een warm hart toewensen fijne feestdagen toe te wensen. ZZP’er of niet, wees voorzichtig met vuurwerk, want geblesseerd zijn is voor niemand aantrekkelijk.

Namens het bestuur, Ad Vos 

door | dec 20, 2019 | Fortis Nieuws | 0 Reacties

Fortis Korfbalspektakel voor F en E jeugd op dinsdagmiddag 30 april!

Fortis Korfbalspektakel voor F en E jeugd op dinsdagmiddag 30 april!

⚽ Voor wie? ⚽ Voor kinderen van de Fortis F en E teams. Voor kinderen uit groep 3, 4, 5 en 6 van de basisscholen Het Kompas, ‘t Mozaïek, De Parelburcht, Tweemaster- Kameleon, Cypressenhof, Magistraal en De Wissel. ⚽ Waar? ⚽ Fortis-velden aan het Koopmansvoetpad. ⚽ Hoe...

Fortis Familietoernooi op 15 juni in Spaanse sferen!

Fortis Familietoernooi op 15 juni in Spaanse sferen!

Heb jij zaterdag 15 juni ook al geblokt in jouw agenda? Ja?  Mooi! Want dan is het Fortis Familietoernooi en daar ga jij natuurlijk aan meedoen. Of je komt supporteren. Ook dit jaar hebben we een mooi thema bedacht en dat is ‘Spanje’. Omdat vanwege allerlei...

Nu te downloaden! Programma voorjaarscompetitie veld!

Nu te downloaden! Programma voorjaarscompetitie veld!

Zaterdag 6 april start de voorjaarscompetitie veld seizoen 2023 – 2024. Het KNKV zorgt voor de teamindeling en geeft aan wanneer welke wedstrijd gespeeld moet worden. Aan de verenigingen om scheidsrechters, vervoer naar uitwedstrijden en vertrektijden te regelen. Dat...

april

30apr17:3018:30Fortis Korfbalspektakel voor F en E jeugd 

mei

10mei18:0020:30Ophalen oud papier

31mei20:0023:00Fortis vrijwilligersavond

juni

31mei20:0023:00Fortis vrijwilligersavond

07jun19:0020:30Dubbelschieten voor B, C, D en E- jeugd

14jun00:0000:00Vossenjacht voor de jeugd

15jun10:0017:00Familie Toernooi

19jun19:3022:00Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering

21jun(jun 21)18:0023(jun 23)12:00Fortiskamp voor B, C, D, E-jeugd

september

25sep13:3017:00Schoolkorfbaltoernooi (SKT)

 

0
    0
    Winkelmand
    LeegTerug