In de voor velen korfballoze periode tussen kerst en oud & nieuw stond dit jaar voor de twintigste keer de Korfbal Challenge op het programma in het Topsportcentrum in Rotterdam. Al heel wat jaren zijn hier jeugdleden van Fortis actief bij de jeugd-challenge of met het districtenteam.

Mooie wedstrijden en lol voor de D1

Voor de D1 van Fortis stond zondag 29 december de jeugd-challenge op het programma. Samen met de trainers werd er op zondag vroeg vertrokken richting het Topsportcentrum, maar gedurende de dag waren er ook meerdere ouders en andere Fortisleden aanwezig die de D1 kwamen aanmoedigen.

De spelers van de D1 hadden geen last van het vroege opstaan, want zelfs tussendoor de wedstrijden waren ze wedstrijdjes tegen elkaar aan het spelen. Tijdens de toernooi-wedstrijden liet de D1 mooie wedstrijden zien en werden er zelfs een paar 2-punters gemaakt. Voor degenen die denken ‘2 punters bij korfbal, kan dat ook al?’, hier zo meer over.

Inger, Milo, Noor en Romy

Op de zondag waren er naast de D1 ook andere Fortisleden actief op het toernooi voor spelers onder de 17. Milo, Noor, Inger en Romy speelden mee aan dit toernooi en de drie laatstgenoemden bereikten hier een plek in de halve finale op maandag.

Met de gele bus naar Rotjeknor

Het was duidelijk dat Fortis Korfbal arriveerde!

Dan door naar de maandag, de dag waarop de grote gele bus van Rijschool Tinus met 6 teams vertrok richting Rotterdam om deel te nemen aan de jeugd-challenge. Dit is een toernooi, waar zoals net eerder aangegeven, een iets andere manier van korfbal wordt gespeeld. Hier wordt namelijk 4-tegen-4 monokorfbal gespeeld waarbij de korven naar de achterlijn gericht staan. Scoor je van de hoeken aan de achterlijn dan krijg je twee punten!

Gele hal past mooi

De A1, A2, B1, B2, C1 en C2 deden allemaal mee aan het toernooi. De meeste ploegen speelden in een gele hal, wij lieten deze hal dus nog extra geel kleuren door met zoveel leden mee te doen aan dit toernooi. Iedereen had plezier en Fortis C1 werd zelfs winnaar in de poule, waardoor ze nog een wedstrijd mochten spelen om de winst. Deze werd ook gewonnen en zo werd het een extra leuke dag voor de spelers van Fortis C1!

Aanmoedigen Zuid-West

Nadat voor de Fortis teams het toernooi erop zat kozen veel leden, trainers en ouders ervoor om naar de finale van Zuid-West onder de 17 te gaan kijken.

Deze hadden namelijk de finale bereikt door eerder op de dag de halve finale ruim te winnen. De finale werd ook een prooi voor de spelers van Zuid-West onder de 17 en zo konden zij zich dit toernooi het beste district van Nederland noemen, een mooie prestatie!

Romy flikt het

Voor Fortis 1 speelster Romy de Rijke was er dit toernooi nog meer om voor te spelen, namelijk een plek in het Nederlands Team onder de 17. Aansluitend aan de finale werd de definitieve selectie bekendgemaakt, en Romy werd hiervoor geselecteerd!

Romy met voor het eerst het trainingspak van TeamNL aan

Kijken naar topkorfbal

De dag werd afgesloten met de wedstrijden Team NL – Jong Team NL en PKC – Fortuna. Ik denk voor veel Fortisleden de eerste keer om de beste korfballers van de wereld aan het werk te zien. Ik hoop dat ze goed opgelet hebben…

Na deze wedstrijden was het weer tijd om naar huis te gaan. Er werd teruggekeken op een mooie dag, of voor sommigen zelfs meerdere mooie dagen Korfbal Challenge. Als het aan mij ligt volgend jaar weer!