“Maar dit, ik ben er echt, echt super gelukkig mee.” 

Het is Romy de Rijke gelukt zich in TeamNL U17 te spelen. Tijdens de Korfbal Challenge, die werd gehouden van 27 t/m 30 december in TopsportCentrum Rotterdam, werd de keuze voor Romy door bondscoach Barry Schep bekend gemaakt.

Gejuich

Tijdens de Korfbal Challenge speelde De Rijke een goed, maar naar eigen zeggen wel wisselvallig, toernooi met RTC Zuid-West. Uiteindelijk wist ze met haar team de finale te halen. Na de -gewonnen- finale werd de selectie van TeamNL U17 (onder de 17 jaar) bekend gemaakt. Een gejuich steeg op van alle meegereisde Fortis-supporters toen Romy’s naam werd genoemd.

“Toen ik mijn naam hoorde was ik helemaal opgelucht. Ik dacht yes. Ik vond het heel spannend allemaal. Ik wist niet wat ik kon verwachten”, aldus een super blije Romy de Rijke daags na de bekendmaking.

Voor het eerst het TeamNL-trainingspak aan, felicitaties, ploegpresentatie en meer

Direct een basisplaats

Direct een basisplaats had de 15-jarige speelster van Fortis 1 dan ook niet verwacht. De Rijke: “Omdat ik een van de vier jonkies ben had ik wel gehoopt op een stageplek voor eerstejaars. Maar dit, ik ben er echt, echt super gelukkig mee.”

Selectie TeamNL U17 met vierde van links Romy de Rijke.

Spelen in het eerste helpt

Sinds haar 14de speelt ze al in Fortis 1, terwijl ze eigenlijk nog B-aspirant is. Coach Arco Goedkoop: “Bij aanvang van het seizoen heb ik de inschatting gemaakt dat Romy qua vaardigheden in de eerste selectie thuishoort. Daarnaast is het ook de plaats waar ze zich het beste kan ontwikkelen.”

Ook Romy zelf vindt dat het nu al uitkomen voor het vlaggenschip van Fortis haar vooruit helpt: “Ik doe zeker veel ervaring op bij het eerste. Ik ben bijvoorbeeld fysiek sterker geworden en krijg, met alle respect voor mijn leeftijdsgenoten, nu veel meer weerstand. Dat helpt zeker.”

Voordat ze in selectie 1 kwam, speelde ze met de B1 in de Hoofdklasse, het hoogste niveau van Nederland. Haar toenmalige trainer Leonard Debbaut noemt het een verlies voor zijn team, maar een meer dan logische stap die ze moest maken. 

“Romy is een veelzijdige en sierlijke korfbalster. Maar wat haar nu al bijzonder maakt is dat ze op haar zeer jonge leeftijd (nog maar net 15 jaar) zich moeiteloos meet met de beste speelsters van Nederland in de A-junioren-leeftijd (15-16 jaar). Romy is met haar specifieke wapens, zoals lengte, snelheid en schot-zuiverheid nu al een dodelijke spits met een mooie toekomst voor zich. Ik hoop dat zij met de vele talenten die Fortis rijk is, ons als club naar de top van Nederland gaat brengen”, aldus Debbaut.

Uniek in de geschiedenis

Vanaf je 14de uitkomen voor het eerste is uniek in de geschiedenis van Fortis. Dat niet alleen; ze is na Demi Mondeel (2010) de tweede (jeugd)speler van Fortis die het heeft geschopt tot een TeamNL-selectie. 

Jacco de Meij van de TC Senioren is dan ook erg verguld. “Fortis is een grote vereniging. Dat betekent dat er voor iedereen plek is. Ook voor talenten zoals Romy. Het is fantastisch dat onze trainers bijdragen aan haar succes.”

Spelen met de besten

Romy gaat nu spelen met de besten van Nederland is de leeftijdscategorie 15-16 jaar. Spelers van topteams uit Nederland zoals KZ/Thermo4U, Fortuna/Delta Logistiek, PKC/SWKGroep, DVO/Accounter en TOP/SolarCompleet (stuk voor stuk League-clubs) zijn komend jaar haar teamgenoten. 

De teamfoto met Romy in het midden.

Toekomst

Op de vraag hoe Romy haar toekomst ziet: “Ik hoop ooit nog in de Korfbal League te spelen. Voorlopig wil ik zo goed mogelijk presteren met Fortis 1 en genieten van alles wat nog komen gaat.”

Het komend jaar staat voor De Rijke in het teken van trainen met de selectie, het geven van clinics in het land en toewerken naar de U17 Korfball World Cup 2020, op 27 en 28 juni in Eindhoven.

door | jan 8, 2020 | Fortis Nieuws | 0 Reacties

Fortis Korfbalspektakel voor F en E jeugd op dinsdagmiddag 30 april!

Fortis Korfbalspektakel voor F en E jeugd op dinsdagmiddag 30 april!

⚽ Voor wie? ⚽ Voor kinderen van de Fortis F en E teams. Voor kinderen uit groep 3, 4, 5 en 6 van de basisscholen Het Kompas, ‘t Mozaïek, De Parelburcht, Tweemaster- Kameleon, Cypressenhof, Magistraal en De Wissel. ⚽ Waar? ⚽ Fortis-velden aan het Koopmansvoetpad. ⚽ Hoe...

Fortis Familietoernooi op 15 juni in Spaanse sferen!

Fortis Familietoernooi op 15 juni in Spaanse sferen!

Heb jij zaterdag 15 juni ook al geblokt in jouw agenda? Ja?  Mooi! Want dan is het Fortis Familietoernooi en daar ga jij natuurlijk aan meedoen. Of je komt supporteren. Ook dit jaar hebben we een mooi thema bedacht en dat is ‘Spanje’. Omdat vanwege allerlei...

Nu te downloaden! Programma voorjaarscompetitie veld!

Nu te downloaden! Programma voorjaarscompetitie veld!

Zaterdag 6 april start de voorjaarscompetitie veld seizoen 2023 – 2024. Het KNKV zorgt voor de teamindeling en geeft aan wanneer welke wedstrijd gespeeld moet worden. Aan de verenigingen om scheidsrechters, vervoer naar uitwedstrijden en vertrektijden te regelen. Dat...

april

30apr17:3018:30Fortis Korfbalspektakel voor F en E jeugd 

mei

10mei18:0020:30Ophalen oud papier

31mei20:0023:00Fortis vrijwilligersavond

juni

31mei20:0023:00Fortis vrijwilligersavond

07jun19:0020:30Dubbelschieten voor B, C, D en E- jeugd

14jun00:0000:00Vossenjacht voor de jeugd

15jun10:0017:00Familie Toernooi

19jun19:3022:00Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering

21jun(jun 21)18:0023(jun 23)12:00Fortiskamp voor B, C, D, E-jeugd

september

25sep13:3017:00Schoolkorfbaltoernooi (SKT)

 

0
    0
    Winkelmand
    LeegTerug