“Fortis 1 gaat met volste vertrouwen richting deze wedstrijd met als doel alleen koploper te worden in de 1e klasse”, schreef Maurice van der Have in zijn vooruitblik. De verwachtingen waren dus hooggespannen.

Na een attractieve wedstrijd van koploper Fortis 2 tegen Kinderdijk (eindstand 17-15) klonk iets na achten het eerste fluitsignaal.

De Fortis-spelers waren even daarvoor het veld ingelopen met de jeugdspelers van de E5, E6 en E7. De Baskensburg was inmiddels gevuld met de vele toeschouwers die goed van zich lieten horen.

Nog maar enkele seconden gespeeld werd er al gescoord aan Fortis-zijde. En dat hield niet op. Fortis won uiteindelijk met 24-19.

Scores waren van Remco Crucq (11), Juul van der Linden (3), Tim Crucq (3), Justin Koppejan (2), Romy de Rijke (2), Joyce Schoonaard (2) en Rowena de Pagter (1).

Fortis 1 is nu met tien punten koploper in de eerste klasse. Kinderdijk staat tweede met acht punten.

Na de winst op Kinderdijk is Fortis 1 koploper

Speaker Elias den Hollander ving na de wedstrijd coach Arco Goedkoop en aanvoerder Remco Crucq op.

Arco, hoe kijk je terug op deze wedstrijd?

“Het is gewoon heerlijk als je een wedstrijd tegen de mede-koploper in jouw voordeel kan beslechten. Ik heb vooral heel veel goede dingen gezien. En met het andere oog nog dingen waaraan ik moet blijven werken met mijn team.

Zoals?

“We hebben zeker de eerste vijftien minuten heel gedisciplineerd gespeeld. En dat is iets wat ze van nature niet graag doen. Dat zie je in de slotfase ook, dan moet je hem gedisciplineerd uitspelen. Die daler die we voor die tijd kenden van de Fortis-ploeg weten we dan beperkt te houden. En zo win je dan deze wedstrijd meer dan terecht. Maar wat nog leuker is, is dat je volledig mee blijft doen voor de bovenste plaats. Eerlijk: Merwede en DES zaten er vlak achteraan, je moet winnen als je mee wilt blijven doen.”

Topscorer van de avond bij Fortis was Remco Crucq. In de slotfase werd de aanvoerder onder luid applaus gewisseld.

“We begonnen heel goed, het scoren liep lekker door. Na rust was er even een dipje waardoor het eigenlijk onnodig spannend werd. We hadden daar net zo moeten spelen als in de eerste helft. Het werd stroperiger en lastiger. Uiteindelijk slepen we de overwinning binnen omdat we verdedigend ook goed bleven. Waarom ik er elf scoorde? Dat komt door het vak dat prima draait. Kinderdijk ging ook veel achterverdedigen, het schot moest snel komen. En als dat via mij gaat, en ik loop lekker in mijn schot, dan kom ik de laatste tijd goed door. We zitten bijna op de helft en er komen nog een paar mooie potjes aan. Met deze overwinning slaan we een mooi gat. Dat is lekker!”

Coach Arco Goedkoop en topscorer Remco Crucq na afloop van de wedstrijd

Staande ovaties

De laatste minuten van het eerste tegen Kinderdijk 1. Een dikverdiende 24-19 overwinning! 👍💪👍 #koploper #goedgedaan #roadto

Geplaatst door Fortis Korfbal – Oost-Souburg op Zaterdag 18 januari 2020

De eerstvolgende thuiswedstrijden van Fortis 1 en 2 zijn op 8 februari tegen Rust Roest.