Zaterdag 8 februari is de wedstrijd Fortis 2 – Rust Roest 2. Aanvang: 18:40 uur in sporthal Baskensburg in Vlissingen.

Komende zaterdag staat er na twee uitwedstrijden eindelijk weer eens een thuiswedstrijd op het programma. Weer lekker in ons eigen ‘halletje’ met de klassieke houten vloer. Dit is pas de 2e thuiswedstrijd van 2020 en alweer de negende wedstrijd in de huidige zaalcompetitie. We zijn over de helft, en dus begonnen aan de ‘returns’!

Rekensom
Tot aan de eerste terugwedstrijd van afgelopen zaterdag was Fortis 2 nog ongeslagen in deze jaargang en werd er, na vijf keer te hebben gewonnen, enkel gelijk gespeeld tegen DES 2 en Merwede 2. Een snelle rekensom leert dat Fortis 2 twaalf punten heeft verzameld in zeven wedstrijden. Dit resulteerde in een knappe koppositie met drie punten voorsprong op de drie gedeelde nummers twee, waaronder de tegenstander van afgelopen zaterdag: KOAG 2.

Het was dit seizoen de derde keer dat Fortis 2 deze ploeg trof en zij zijn telkens een stugge tegenstander voor ons gebleken. Op het veld overwon KOAG met 19-15, maar Fortis 2 revancheerde zich in de openingswedstrijd van de zaalcompetitie: 21-17. Hiermee de stand in de onderlinge confrontatie op 1–1 zettend. In de daaropvolgende wedstrijden werd de voorsprong verder uitgebouwd tot 3 punten. 
Helaas heeft Fortis 2 deze ploeg afgelopen zaterdag niet verder op achterstand kunnen zetten. In een gelijk opgaande wedstrijd was KOAG 2 het minst slordig in het spel en meest effectief in de afronding. Eindstand: 20-16 en KOAG nadert Fortis 2 tot één punt in de ranglijst.

Fortis 2 nog steeds op kop 
Er is geen tijd om bij de pakken neer te zitten. Fortis 2 heeft nog steeds de koppositie en heeft dus nog alles om voor te strijden tegen de komende tegenstander: Rust Roest 2 uit de lichtstad Eindhoven. Na acht wedstrijden staan ze op een zesde plaats met zeven punten. Van de eerste vijf wedstrijden werden er vier verloren, waaronder van een sterk en degelijk spelend Fortis 2 met 19-23. Maar Rust Roest 2 is met een opmars bezig. De laatste drie wedstrijden werden in winst omgezet, waaronder een knappe maar benauwde zege op nummer 2 DES met 14-13.

Link
De ploeg bestaat uit een aantal fysiek sterke en lange heren en één a twee met scherp schietende dames. Een linke tegenstander dus die zeker niet onderschat mag worden door Fortis 2. We zullen ons ‘A-game’ moeten laten zien. Geconcentreerd spelen gecombineerd met effectief afronden en druk op de tegenstander vanaf de start.

Eerherstel
Rust Roest 2 moet winnen om aansluiting te vinden in het linkerrijtje en niet af te zakken naar de ploegen die strijden tegen degradatie. Fortis 2 moet winnen om de koppositie te behouden en eventueel verder uit te bouwen. Een wedstrijd die niet alleen gespeeld wordt voor de simpele punten, maar ook het verdere verloop van het seizoen en uiteraard eerherstel na vorige week. 

Fortis 2 kan daarbij de steun van het publiek goed gebruiken! Kom daarom in groten getale naar de Baskensburg om fanatiek juichend en schreeuwend de strijd met ons aan te gaan tegen Rust Roest.

Fortis 2 is er klaar voor!

Namens Fortis 2, Remy Quist