Fortis 1 – Rust Roest 1

De verwachtingen voor de wedstrijd waren hooggespannen. Maar in de Baskensburg lukte het Fortis echter niet twee punten te pakken. Na de wedstrijd waren kritische geluiden te horen. 

Coach Arco Goedkoop:
“We mogen blij zijn dat we nog een punt pakken. Als je kijkt dat we een beroerde wedstrijd speelden en drie minuten voor het laatste fluitsignaal nog drie goals voor stonden heb je jezelf te kort gedaan. Eerlijk gezegd verdien je het dan niet om zo’n wedstrijd te winnen”. 
Wat was er aan de hand?
“Ik weet het niet. Er werden verkeerde keuzes gemaakt en afspraken werden niet nagekomen. Dan sta je tegen een ploeg die bewijst dat ze meer zijn dan die één-na-laatste in de stand en dan kom je onnodig in de problemen. Dit punt koesteren we. Maar er moet wel wat gebeuren willen we volgende week van DES winnen. Spelers moeten de afspraken nakomen en elkaar coachen binnen de lijnen. Het is mijn lot om daar iets op te bedenken. Maar dit was niet goed.”

In de slotfase ontstond grote consternatie in de hal. In een aanval van Rust Roest ging de schotklok af, maar de scheidsrechter reageerde niet. De zaal wel. Het leek zelfs korte tijd dat Rust Roest er in de laatste seconden met een 22-23 winst vandoor ging. We vroegen nadien aan scheidsrechter Jelle Berk wat er volgens hem op dat moment gebeurde.
“Er was een schot van een heer. In dat schot ging de buzzer van de schotklok, maar dat hoorde ik niet omdat er in de zaal veel rumoer was. Daarna scoorde een dame en die keurde ik goed. Op dat moment zei de juryvoorzitter (Rob Poelman-red) dat de buzzer was gegaan op het moment dat de bal in de lucht was. Fortis had dus geluk want de goal werd afgekeurd.”

Moet de scheidsrechter dan altijd luisteren naar de juryvoorzitter?
“Dat hoeft niet, ik ben eindverantwoordelijk. Ik mag hem om advies vragen. 

Ondanks het vaststaande feit is dat de bal de korf niet had geraakt voordat de schotklok ging loeien waren er protesten van de zijde van Rust Roest…
“Dat zou ik ook doen als ik in hun positie was. Maar ik hoorde dat de Rust Roest-coach ook wel vindt dat de bal terecht werd afgekeurd. Ik kan Eindhoven een volgende keer gelukkig nog in. En ik ben blij dat de juryvoorzitter er was, het was tot het einde een spannende pot.”

Scores bij Fortis: Justin (5), Maurice (5), Remco (4), Juul (3), Tim (3), Rowena (1), Noa (1).