Fortis 1 – DES 1 Uitslag:19 – 18

De tweede thuiswedstrijd in korte tijd tijd leek uit te lopen op een deceptie voor Fortis. Met een zwakke eerste helft en dientengevolge een ruststand van 6-11 hing er een sombere stemming in de Baskensburg. Na de rust herpakte Fortis zich knap, onder meer dankzij de wissels Maurice en Mayella die samen vijf keer scoorden. 

Net als vorige week was de slotfase nagelbijtend spannend. En er was weer verwarring bij de toeschouwers want op het scorebord stond de eindstand 19-17. DES had echter nog in de laatste nanoseconde gescoord en scheidsrechter van Tiggelen uit Dordrecht keurde die goed: 19-18. 

Fortis 1 lijkt een patent te hebben op het winnen met één punt verschil. Zaterdag was het de vijfde keer dit zaalseizoen dat dit gebeurde. Eenmaal verloor Fortis met één punt, en dat was op 7 december van…DES. Het zegt veel over de kwaliteit van de ploegen in de poule, ze zijn aan elkaar gewaagd.
Het wordt onderschreven door Arco Goedkoop. De grieperige coach had na de wedstrijd geen goed woord over voor de zwakke start van zijn team.

“We hebben onszelf weer hopeloos in de problemen gebracht. Want in de eerste helft hebben we een heleboel dingen niet gedaan. Eigenlijk zijn er in deze competitie weinig teams die zo slecht zijn dat je er van wint. Want ze zijn allemaal goed. Dat zie je bij DES ook. En dan ga je met 6-11 de rust in. Als realist vind ik dat we dit over ons hebben afgeroepen. En dat hadden we kunnen voorkomen.”

Wat heb je in de rust gezegd?
“Ik heb een aantal dingen herhaald. We moesten onze organisatie goed neerzetten. We hadden simpele dingen afgesproken, zoals elkaar coachen. Dat gebeurde niet en dan vallen er drie goals tegen. Ook hadden we gezegd: geef de heren van DES niet te veel ruimte omdat ze het rebounden gelijk in een kans omzetten. Dat werden vijf doelpunten! En als je dan zelf moeilijk tot scoren komt, want zes is te weinig, dan kom je in de problemen.”

Het eindresultaat is 19-18. Mooi?
“Ondanks de score van DES in de laatste seconde hadden we de buit binnen. We hebben zeker van vorige week geleerd toen we aan het einde op voorsprong kwamen (Fortis speelde 22-22 tegen Rust Roest-red). Maar toen gingen we jagen naar het volgende doelpunt. Dat hebben we nu niet gedaan. Nu hebben meer rust gepakt en seconden van de klok gesnoept. Het is heerlijk dat je dan wint, want er wordt niets cadeau gegeven in deze competitie.“

Hiermee blijft Fortis koploper met één punt. Noa Kooiman scoorde tweemaal. Hoe kijkt ze terug op de wedstrijd tegen DES?
“Het was spannend. De eerste helft was niet goed, de tweede helft pakten we het gelukkig goed op. Ik zat lekker in de wedstrijd. Vorige keer stond ik ook tegen deze dame en ik weet een beetje hoe ze speelt. In het begin moest ik wat wennen, maar daarna ging het verdedigend en aanvallend beter. DES heeft het ons erg lastig gemaakt.”

Scores: Remco (5), Mayella (3), Juul (3), Noa (2), Maurice (2), Romy (2), Rowena (1), Tim (1). 

Eerstvolgende thuiswedstrijd:14 maart om 20:00 uur tegen Albatros

Fortis Korfbalspektakel voor F en E jeugd op dinsdagmiddag 30 april!

Fortis Korfbalspektakel voor F en E jeugd op dinsdagmiddag 30 april!

⚽ Voor wie? ⚽ Voor kinderen van de Fortis F en E teams. Voor kinderen uit groep 3, 4, 5 en 6 van de basisscholen Het Kompas, ‘t Mozaïek, De Parelburcht, Tweemaster- Kameleon, Cypressenhof, Magistraal en De Wissel. ⚽ Waar? ⚽ Fortis-velden aan het Koopmansvoetpad. ⚽ Hoe...

Fortis Familietoernooi op 15 juni in Spaanse sferen!

Fortis Familietoernooi op 15 juni in Spaanse sferen!

Heb jij zaterdag 15 juni ook al geblokt in jouw agenda? Ja?  Mooi! Want dan is het Fortis Familietoernooi en daar ga jij natuurlijk aan meedoen. Of je komt supporteren. Ook dit jaar hebben we een mooi thema bedacht en dat is ‘Spanje’. Omdat vanwege allerlei...

Nu te downloaden! Programma voorjaarscompetitie veld!

Nu te downloaden! Programma voorjaarscompetitie veld!

Zaterdag 6 april start de voorjaarscompetitie veld seizoen 2023 – 2024. Het KNKV zorgt voor de teamindeling en geeft aan wanneer welke wedstrijd gespeeld moet worden. Aan de verenigingen om scheidsrechters, vervoer naar uitwedstrijden en vertrektijden te regelen. Dat...

april

30apr17:3018:30Fortis Korfbalspektakel voor F en E jeugd 

mei

10mei18:0020:30Ophalen oud papier

31mei20:0023:00Fortis vrijwilligersavond

juni

31mei20:0023:00Fortis vrijwilligersavond

07jun19:0020:30Dubbelschieten voor B, C, D en E- jeugd

14jun00:0000:00Vossenjacht voor de jeugd

15jun10:0017:00Familie Toernooi

19jun19:3022:00Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering

21jun(jun 21)18:0023(jun 23)12:00Fortiskamp voor B, C, D, E-jeugd

september

25sep13:3017:00Schoolkorfbaltoernooi (SKT)

 

0
    0
    Winkelmand
    LeegTerug