Corona Nieuws 4

Aan alle leden van Fortis en hun directe omgeving,

Hierbij treft u weer een update vanuit het bestuur als gevolg van de coronaperikelen. Dit is een belangrijke update, omdat we te maken hebben met serieuze gevolgen voor onze mooie korfbalsport.

Veiligheidsmaatregelen aangescherpt

Op 23 maart 2020 zijn wederom aangescherpte maatregelen aangekondigd door de Nederlandse overheid over het zoveel mogelijk indammen van de risico’s van de verspreiding van het coronavirus. Zonder hier alle afgekondigde maatregelen te bespreken, zijn voor de korfbal in zijn algemeenheid de meest ingrijpende maatregelen dat trainingen, wedstrijden en bijeenkomsten en evenementen zijn verboden en dat in de openbare ruimte een samenkomstverbod bestaat voor drie of meer personen. 

Deze – en de overig afgekondigde – nieuwe maatregelen gelden in ieder geval tot 1 juni 2020.

Geen 2e helft veldcompetitie

Gebaseerd op deze verscherpte maatregelen heeft het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV) op 23 maart 2020 bekend gemaakt dat alle geplande wedstrijden in (het tweede deel van) de veldcompetitie van het lopende seizoen 2019-2020 worden afgelast. 
Ook worden alle toernooien en evenementen afgelast die horen bij de veldcompetitie. 

P/D-regeling

Over de afwikkeling van de veldcompetitie – dus hoe men om wil gaan met rangschikking en promotie- en degradatieregeling – neemt het KNKV uiterlijk maandag 6 april 2020 een besluit. Deze datum was ook al genoemd voor het besluit over de afwikkeling van de zaalcompetitie.

De volledige mededeling van het KNKV is te vinden op https://www.knkv.nl/nieuws/coronavirus-updates

Korfbalseizoen 2019-2020 is abrupt gestopt

In de praktijk komt dit dus neer op een afgelasting van het restant van het gehele lopende seizoen; het laatste staartje van de zaalcompetitie en het tweede deel van de veldcompetitie. Ook betekent dit dat tot 1 juni 2020 vooralsnog een streep wordt gezet door alle overige bijeenkomsten en evenementen, inclusief trainingen, wedstrijden en oefenwedstrijden.

Her bestuur ervaart dit als een zeer teleurstellende mededeling voor de korfbalsport, maar gezondheid gaat boven alles!

Onze eigen aangekondigde adviezen en maatregelen (zie onze eerdere updates) zijn en blijven van kracht, maar gelden nu tot 1 juni 2020 (was 6 april 2020).

Het bestuur beraadt zich

Her bestuur beraadt zich op dit moment over activiteiten en evenementen die wij als vereniging voor dit seizoen nog op onze agenda hebben staan. Sommige van die evenementen staan gepland vóór 1 juni 2020, sommige erna.
We zullen hier met het nodige gezond verstand naar kijken, overleg plegen met betrokkenen en ons daar waar nodig laten leiden door de maatregelen en richtlijnen ‘van bovenaf’.
We zullen op zo kort mogelijke termijn met duidelijkheid komen over het al dan niet doorgaan of eventueel verplaatsen van de geplande evenementen en activiteiten.

Communicatie verloopt via het bestuur

Ook willen we hierbij iedereen verzoeken om – hoe goed bedoeld ook – niet op eigen initiatief te gaan communiceren over het al dan niet doorgaan van Fortis-activiteiten of evenementen zo lang het bestuur hier niet in gekend is of een beslissing in heeft genomen.
Het is de bedoeling dat alle communicatie over het wel of niet doorgaan van onze activiteiten als gevolg van de coronaperikelen loopt via, en na overleg met het bestuur. Zo houden we de communicatielijnen kort en duidelijk en voorkomen we tegenstrijdige berichten aan onze leden.

Dit zijn ongekende tijden met een dreiging van buitenaf die – of we het nu leuk vinden of niet – impact heeft op iedereen in Nederland en ver daarbuiten.
We willen u als bestuur daarom nogmaals op het hart drukken om alle aanwijzingen van instanties rondom uw gezondheid en de maatregelen om de verspreiding van het virus, op te blijven volgen.

Actuele informatie over het coronavirus is te vinden op de website van het RIVM.

Mocht u vragen hebben dan kunt u contact opnemen met het bestuur via secretariaat@fortiskorfbal.nl

Het bestuur

18 Maart is de Fortisapp van start gegaan!

18 Maart is de Fortisapp van start gegaan!

Een van de zes thema’s van het Toekomstplan 2023-2027 is communicatie. Hiermee begint alles. Binnen onze vereniging, in een wedstrijd, tussen elkaar als leden, als bestuur of vrijwilligersorganisatie Teamly Om interne communicatie tussen alle leden, bestuur,...

Fortis Familietoernooi op 15 juni in Spaanse sferen!

Fortis Familietoernooi op 15 juni in Spaanse sferen!

Heb jij zaterdag 15 juni ook al geblokt in jouw agenda? Ja?  Mooi! Want dan is het Fortis Familietoernooi en daar ga jij natuurlijk aan meedoen. Of je komt supporteren. Ook dit jaar hebben we een mooi thema bedacht en dat is ‘Spanje’. Omdat vanwege allerlei...

Trainingstijden Veldseizoen Voorjaar 2024

Trainingstijden Veldseizoen Voorjaar 2024

We zijn verheugd om aan te kondigen dat de trainingstijden voor het aankomende veldseizoen van het voorjaar 2024 officieel vastgesteld zijn! Zoals elk jaar zijn de nieuwe trainingstijden gepubliceerd op onze website onder de trainingstijden-pagina. Daarnaast kun je de...

Van de bestuurstafel!

Van de bestuurstafel!

Het Mulier Instituut Het Mulier Instituut is een sociaalwetenschappelijk sportonderzoeksinstituut in Nederland en monitort o.a. 2x per jaar de voortgang van het Nationaal Sportakkoord. Van dit instituut verscheen recent een onderzoeksrapport met resultaten van een...

maart

27maa00:0000:00Paasevent voor Ministars en F-jeugd

april

06apr00:0000:00Start veldcompetitie

12apr18:0020:30Ophalen oud papier

mei

13mei19:3021:00Bijeenkomst voor ouders van jeugdleden

31mei20:0023:00Fortis vrijwilligersavond

juni

31mei20:0023:00Fortis vrijwilligersavond

07jun19:0020:30Dubbelschieten voor B, C, D en E- jeugd

14jun00:0000:00Vossenjacht voor de jeugd

15jun10:0017:00Familie Toernooi

19jun19:3022:00Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering

21jun(jun 21)18:0023(jun 23)12:00Fortiskamp voor B, C, D, E-jeugd

 

0
    0
    Winkelmand
    LeegTerug