Van de bestuurstafel met humor, sportieve ambities, kassasysteem, koelcel en meer……..

Je moet goed je best doen om in het huidige tijdsgewricht iets positiefs te ontdekken. Wat Fortis betreft kan worden gesteld dat zij niet op de IC ligt, niet in coma verkeerd, en als de tijd daar is, met een kus van de prins weer tot leven zal komen. De lezer zit vast niet op ‘coronapraat’ te wachten in deze column. Maar eraan ontkomen kan ook niet. Het is een tijd van reflectie. De meesten zullen Fortis, de korfbalsport en het fysieke contact, vast missen. Zo niet, dan is mogelijk reflectie op het lidmaatschap nodig. 

Reflecteren deed ons bestuur ook in een conference call die gold als bestuursvergadering. Ja zelfs met beeld, al hing één bestuurslid het hele gesprek ondersteboven en waren de secretaris en de voorzitter het grootste deel van de vergadering buiten beeld. Humor is ook wat waard in deze crisis. Een dergelijke vergadering op afstand ging best, maar toch gaat niets boven fysiek contact. Waar het gedurende de vergadering over ging laat zich raden. Zoals een slecht nieuws gesprek betaamt, eerst het slechte nieuws en daarna het goede. Het slechte nieuws heeft ons bestuur getracht de afgelopen tijd aan jullie over te brengen. Het goede nieuws is dat op de activiteitenkalender nog twee evenementen prijken, namelijk het familietoernooi en het Fortis jeugdkamp. In goed overleg tussen de evenementencommissie senioren en ons bestuur is afgesproken dat, als het event doorgaat, er een familiedag van te maken. Dat om het seizoen enigszins feestelijk af te sluiten. Het Fortis jeugdkamp ligt verder weg in de toekomst, maar ook hierover werpt zich een donkere schaduw vooruit. Het is een kwestie van goed afstemmen tussen organisatie en bestuur over de vraag “of het jeugdkamp door moet/kan gaan?” 

  • Een positief punt is dat waarschijnlijk Fortis 1 tot kampioen uitgeroepen gaat worden in de zaal. Dat blijft echter afwachten op bericht van het KNKV (6 april). De wijze van vieren valt verder te bezien. Het lijkt veel op de scholier die het behalen van het diploma niet kan vieren. Dat is ook voer voor reflectie, lijkt mij. 
  • Het is nog niet definitief, maar waarschijnlijk krijgt Fortis een vrijwilligerscoördinator. Een lang gekoesterde wens van het bestuur zou daarmee in vervulling gaan. 
  • Maarten van den Driest en ondergetekende hebben contact gelegd met het bestuur van PKC, Deetos en KCC. Dit om met deze drie verenigingen van gedachten te wisselen over het vorm geven van hun sportieve ambities. Met deze door ons te vergaren kennis wordt een voorstel voor ons bestuur opgesteld. Dat voorstel dient als basis voor het opstellen van de visie van ons bestuur over de sportieve toekomst van Fortis. In het nieuwe seizoen wordt deze visie aan de leden gepresenteerd en kunnen zij hierover meedenken en praten. 
  • Een bijzonder mooi gebaar is gemaakt door de trainer van Fortis 1, Arco Goedkoop. Hij stelt zijn salaris over de maanden april en mei ter beschikking aan Fortis. Het is maar geld, maar ons bestuur wordt hier blij van. 
  • Nu het clubhuis gesloten is, valt het nieuwe kassasysteem niet te bewonderen en dat geldt ook voor de nieuwe koelcel. 

Onze penningmeester wordt in deze tijden in verwarring gebracht. Vooraf ingeboekte inkomsten, met name evenementen en inkomsten vanuit het clubhuis, verdwijnen als sneeuw voor de zon. Daartegenover staat ook een reductie van kosten doordat geen reiskosten worden uitgekeerd en, mogen we hopen, de gemeente Vlissingen ons geen zaal- en veldhuur doorrekend. Over dat laatste punt wordt binnenkort vergaderd door de Vlissingse Sportraad. Zij komen met een advies voor het gemeentebestuur. Ons bestuur maakt de komende tijd de financiële balans op en daarover wordt, als het overzicht compleet is, gecommuniceerd met de leden. Het mooie van een vereniging is dat we met zijn allen de lusten ervaren en in moeilijke tijden ook de (financiële) lasten gezamenlijk dragen. 

Echter, het enige wat nu telt is dat alle leden en zij die Fortis een warm hart toedragen, gezond de coronacrisis doorkomen. En op het moment dat de prins Fortis wakker kust, elkaar weer fysiek kunnen ontmoeten. We blijven tenslotte sociale dieren, zeker korfballers. 

Namens het bestuur, Ad Vos  

door | apr 6, 2020 | Fortis Nieuws | 0 Reacties

Fortis Familietoernooi op 15 juni in Spaanse sferen!

Fortis Familietoernooi op 15 juni in Spaanse sferen!

Heb jij zaterdag 15 juni ook al geblokt in jouw agenda? Ja?  Mooi! Want dan is het Fortis Familietoernooi en daar ga jij natuurlijk aan meedoen. Of je komt supporteren. Ook dit jaar hebben we een mooi thema bedacht en dat is ‘Spanje’. Omdat vanwege allerlei...

Nu te downloaden! Programma voorjaarscompetitie veld!

Nu te downloaden! Programma voorjaarscompetitie veld!

Zaterdag 6 april start de voorjaarscompetitie veld seizoen 2023 – 2024. Het KNKV zorgt voor de teamindeling en geeft aan wanneer welke wedstrijd gespeeld moet worden. Aan de verenigingen om scheidsrechters, vervoer naar uitwedstrijden en vertrektijden te regelen. Dat...

🍰🎉 Heel Fortis bakt! 🎂🥳

🍰🎉 Heel Fortis bakt! 🎂🥳

Met de start van de voorjaarscompetitie op het veld op 6 april, is het tijd om onze bakskills weer te laten schitteren! 🌟 Heb je genoten van al dat lekkers tijdens de najaarscompetitie? Goed nieuws: we gaan gewoon door met onze smakelijke traditie! We hebben gemerkt...

mei

10mei18:0020:30Ophalen oud papier

31mei20:0023:00Fortis vrijwilligersavond

juni

31mei20:0023:00Fortis vrijwilligersavond

07jun19:0020:30Dubbelschieten voor B, C, D en E- jeugd

14jun00:0000:00Vossenjacht voor de jeugd

15jun10:0017:00Familie Toernooi

19jun19:3022:00Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering

21jun(jun 21)18:0023(jun 23)12:00Fortiskamp voor B, C, D, E-jeugd

september

25sep13:3017:00Schoolkorfbaltoernooi (SKT)

 

0
    0
    Winkelmand
    LeegTerug