Donderdagavond 7 mei was een bijzondere trainingsavond. De eerste training voor de jeugd na het uitbreken van het Coronavirus in maart, was een feit.

Lopen we gewoonlijk direct de kleedkamer in, kleden we om en rennen we het veld op en gaan we lekker trainen, nu moeten kinderen en trainers voldoen aan allerlei veiligheid- en hygiënemaatregelen. Er is een regiem van looplijnen, afzetlint, pijlen, pictogrammen met plaatjes wat vooral niet mag, wachten bij de ingang, instructies aanhoren en opvolgen van coronacoördinatoren in oranje hesjes en handen desinfecteren voor en na de training. Korfbalpalen, manden en ballen werden schoon gemaakt. Het korfbalmateriaal is nog nooit zo schoon geweest. 

De D-teams kregen de primeur om als eerste te trainen en voor de TC-Jeugd was het een try- out om te toetsen of Fortis aan de veiligheid – en hygiëneregels voldeed.

Geconcludeerd mag worden dat de voorbereiding en uitvoering van de veiligheid- en hygiënemaatregelen goed verlopen is, met dank aan de TC-jeugd en vrijwilligers. De kinderen van de D-teams hielden zich keurig aan de regels en natuurlijk speelde het mooie weer hier ook een belangrijke rol in.

Het belangrijkste was dat er eindelijk weer eens lekker en met plezier getraind kon worden.

Zaterdagmorgen 9 mei komt de TC-Jeugd weer digitaal bijeen en wordt het programma voor de week van 11 mei definitief vastgesteld en gepubliceerd op de website.

TC-Jeugd