Van de bestuurstafel met bedankt, vrijwilligerswerk, digitaal betalen, baniervlaggen en meer………

BV Nederland komt langzaam uit de wurggreep van het coronavirus. En dat geldt ook voor Fortis. De trainingen zijn hervat, zij het met de nodige randvoorwaarden. Een groot aantal vrijwilligers maakt deze trainingen mogelijk. Namens ons bestuur dank daarvoor. Ons bestuur heeft weer fysiek vergaderd. Die 1.5 meter is vocaal best te overbruggen.
Met ingang van het nieuwe seizoen stoppen Adi en Gert Sinke met hun vrijwilligerstaken. Zij zijn leden van een uitstervend ras en hebben zich ‘ontelbare jaren’ ingezet als vrijwilliger. Adi en Gert, namens het bestuur dank voor jullie inzet. Hopelijk betekent dat niet dat Fortis jullie nimmer meer ziet. Ons bestuur heeft met het terugtreden van Gert besloten dit als een natuurlijk moment aan te merken om het fysiek geld vaarwel te zeggen. Vanaf het nieuwe seizoen kan alleen nog digitaal worden betaald in het clubhuis. Bekeken wordt of daarnaast gebruik gemaakt kan worden van consumptiekaarten, ledenkaarten etc.
Nu we toch spreken in termen van duo’s. Marjolein en Harry Buijs gaan zich inzetten als vrijwilligerscoördinatoren voor Fortis. En aan werk op dat gebied ontbreekt het zeker niet. Een aantal belangrijke functies binnen de vereniging kunnen momenteel niet worden ingevuld. Ik noem een trainer voor Fortis 4, de scheidsrechteraanwijzer en last but not least de scheidsrechters zelf. Hoe komt het toch dat het vak van scheidsrechter niet in trek is? Eerlijk is eerlijk, Fortis is niet uniek in het probleem van het onvoldoende kunnen rekruteren van vrijwilligers. En ook niet in het fenomeen dat het een trend is die zich al jaren afspiegelt. De verzorgingsstaat heeft al een lange tijd geleden plaats gemaakt voor ‘instant fun’. Een bekende wereldband van weleer song het al 40 jaar geleden: “We want the world and we want it now”. Jawel……………………………… the Doors. Voor jongere generaties ligt de wereld aan hun voeten en zij stellen andere prioriteiten. En dat is zeker voorspelbaar minder de keuze voor vrijwilligerswerk. Ons bestuur luidt de noodklok en daarover binnenkort op de website meer. Als laatste daarover: in analogie met andere sport(verenigingen) ontkomen we er niet aan de ouders van onze jeugdleden ook te vragen vrijwilligerswerk te doen. Dat gebeurt met ingang van het nieuwe seizoen.
• De coronacrisis hakt er ook bij Fortis financieel in. Financiële tegenvallers, wie kent die niet in deze tijden, doen het begrotingstekort fors oplopen. Ons bestuur maakt de komende tijd de financiële balans op en daarover wordt, als het overzicht compleet is, gecommuniceerd met de leden. Dat is in ieder geval op de algemene ledenvergadering (JAV) op maandag 5 oktober 2020. Noteer deze datum alvast.
• De onontkoombare negatieve ontwikkeling op financieel vlak maakt dat een mooi initiatief van de commissie marketting en communicatie met de nodige financiële randvoorwaarden ingekleed moet worden. Het project ‘signing korfbalcomplex Fortis’ moet ons sportcomplex meer smoel geven. Denk daarbij aan een concentratie van fier wapperende baniervlaggen van (buitengewoon) groot formaat.
• Het schoolkorfbaltoernooi (SKT) wordt dit jaar niet gehouden. Dit vanwege de onzekerheid of deze kan doorgaan. En dat is tevens het tweede natuurlijke moment in deze column. Als alternatief voor het SKT wil Fortis graag trainingen verzorgen op de basisscholen en dat initiatief gebruiken als start om een ‘commissie ledenwerving- en behoud’ op te richten. Aan het begin van het volgend seizoen, als fysiek vergaderen minder een probleem is, nodigt ons bestuur leden en enthousiaste vrijwilligers uit om daarover te brainstormen. De eerste helft veld van het nieuwe seizoen kan dan worden benut om de commissie in te richten.
• Zeker goed nieuws is dat Arnold wordt opgevolgd in ons bestuur. Wie zij/hij is, blijft nog even geheim. Maandag 5 oktober (JAV) is de dag waarop onze nieuwe collega bestuurder deel gaat uitmaken van ons bestuur. Althans als zich geen tegenkandidaat aanbiedt.
Het derde natuurlijke moment in deze column is het naderende einde van het seizoen en de overgang naar de zomervakantie. Net als de periode van medio maart tot aan het einde van het huidige korfbalseizoen wordt deze zomervakantie niet wat wij gewend waren. Het kunnen genieten van de vakantie vergt mogelijk creativiteit, flexibiliteit, motivatie en doorzettingsvermogen. En vergeet humor niet. Wat dat betreft lijkt zomervakantie op het lidmaatschap van Fortis. Alleen het resultaat lijkt mij anders te moeten zijn.
Namens het bestuur van Fortis wens ik iedereen een fijne vakantie toe. En tot ziens in het nieuwe korfbalseizoen 2020- 2021.
Namens het bestuur, Ad Vos

door | jun 8, 2020 | Fortis Nieuws | 0 Reacties

Fortis Korfbalspektakel voor F en E jeugd op dinsdagmiddag 30 april!

Fortis Korfbalspektakel voor F en E jeugd op dinsdagmiddag 30 april!

⚽ Voor wie? ⚽ Voor kinderen van de Fortis F en E teams. Voor kinderen uit groep 3, 4, 5 en 6 van de basisscholen Het Kompas, ‘t Mozaïek, De Parelburcht, Tweemaster- Kameleon, Cypressenhof, Magistraal en De Wissel. ⚽ Waar? ⚽ Fortis-velden aan het Koopmansvoetpad. ⚽ Hoe...

Fortis Familietoernooi op 15 juni in Spaanse sferen!

Fortis Familietoernooi op 15 juni in Spaanse sferen!

Heb jij zaterdag 15 juni ook al geblokt in jouw agenda? Ja?  Mooi! Want dan is het Fortis Familietoernooi en daar ga jij natuurlijk aan meedoen. Of je komt supporteren. Ook dit jaar hebben we een mooi thema bedacht en dat is ‘Spanje’. Omdat vanwege allerlei...

Nu te downloaden! Programma voorjaarscompetitie veld!

Nu te downloaden! Programma voorjaarscompetitie veld!

Zaterdag 6 april start de voorjaarscompetitie veld seizoen 2023 – 2024. Het KNKV zorgt voor de teamindeling en geeft aan wanneer welke wedstrijd gespeeld moet worden. Aan de verenigingen om scheidsrechters, vervoer naar uitwedstrijden en vertrektijden te regelen. Dat...

april

30apr17:3018:30Fortis Korfbalspektakel voor F en E jeugd 

mei

10mei18:0020:30Ophalen oud papier

31mei20:0023:00Fortis vrijwilligersavond

juni

31mei20:0023:00Fortis vrijwilligersavond

07jun19:0020:30Dubbelschieten voor B, C, D en E- jeugd

14jun00:0000:00Vossenjacht voor de jeugd

15jun10:0017:00Familie Toernooi

19jun19:3022:00Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering

21jun(jun 21)18:0023(jun 23)12:00Fortiskamp voor B, C, D, E-jeugd

september

25sep13:3017:00Schoolkorfbaltoernooi (SKT)

 

0
    0
    Winkelmand
    LeegTerug