Ook zo genoeg van de negatieve berichtgeving over corona? Lees dan het navolgende nieuws. 

De trainingen en het spelen van wedstrijden zijn hervat. De clubhuisbeheerder is tevreden over de omzet in de maand augustus. Dat geldt dan ook voor de penningmeester die daarmee een aantal ‘gaatjes’ kan dichten. En dat bijna uitsluitend met gebruik van digitaal betalen dat redelijk probleemloos is ingevoerd. 

  • Gesprekken worden gehouden met een potentieel nieuwe hoofdsponsor. 
  • Voorbereidingen worden getroffen om ouders meer structureel als vrijwilliger bij Fortis te betrekken. Mogelijk in september oliebollen bakken op ons sportterrein en uiteraard verkopen. 
  • Oud papier wordt sinds september weer in de wijk opgehaald. 
  • De vrijwilligerscoördinatoren zijn volop aan de slag. 
  • Binnenkort oriënterende gesprekken om te komen tot een commissie ‘ledenwerving- en behoud’ die ook het structureel trainen op de Souburgse basisscholen onder de loep neemt. 

De gemeente Vlissingen is uitermate tevreden over de inhoud van het Fortis corona protocol. Dat protocol wordt met gezond verstand bij Fortis geïmplementeerd en bezoekers en spelers houden zich vrij goed aan de regels. Bij mijn weten nog geen besmettingen binnen de Fortisgelederen. 

Het gaat financieel beter met de gemeente Vlissingen en dat is goed nieuws, ook voor de sportverenigingen. 

Fortis heeft ontheffing gehad van de gemeente Vlissingen om het terras tijdelijk uit te breiden naar  ‘de speelplaats’. Daar is al een BBQ gehouden tijdens de voorbereiding op de competitie (Fortis 3 en 4). Tot nu toe geboft met het weer bij het afwerken van de trainingen en de eerste wedstrijddag. 

De samenwerking tussen Ruud Cevaal en Fortis is en blijft bijzonder prettig. Gerrie de Meij heeft de kantine van de Baskensburg verkocht. Het zij hem uitermate gegund na vele jaren van service richting Fortis. Dus toch ‘party time’ aankomend zaalseizoen. Laat sporthal de Baskensburg een molensteen zijn om de schouders van de gemeente Vlissingen; de zaal is lekker groot en dus kunnen, ondanks de corona crisis, relatief veel supporters van de wedstrijden genieten. De samenwerking in coronatijd tussen de Zeeuwse verenigingen is prima en de KNKV (Ingrid Systermans) houdt de verenigingen op dit gebied uitstekend op de hoogte van de ontwikkelingen. 

Heerlijk dat positieve nieuws en je zou bijna vergeten dat het er is. En dan de anticlimax. Die houd ik nog even onder de pet. Raadpleeg daarvoor de website en vergeet vooral niet te komen naar de algemene ledenvergadering (JAV) op maandag 5 oktober 2020. Net als de regeringsnota’s die een aantal dagen voor de dag van officiële bekendmaking het daglicht zien, is bij Fortis uitgelekt dat Elmar Gabriëlse de beoogd opvolger is van Arnold Barentsen in ons bestuur (bestuurslid TC jeugd). Alleen al dat positieve nieuws is een gang naar ons clubhuis op 5 oktober waard. Geniet nog even na van het positieve nieuws.

                                                                                                             Namens het bestuur, Ad Vos