VriendenLoterij

Zoals de laatste maanden vaker gecommuniceerd, is het voor onze vereniging lastig om een gezonde balans te garanderen tussen geld dat binnenkomt en kosten die we maken. De laatste jaren stijgen de inkomsten onvoldoende mee met de oplopende kosten.
Eén van de belangrijke speerpunten van Fortis is dan ook om te zoeken naar meer inkomsten voor onze vereniging. Daarbij wordt ook gezocht naar mogelijkheden die externe organisaties ons kunnen bieden.Eén van die externe organisaties die daarvoor mogelijkheden biedt is de VriendenLoterij.

Wat houdt deze actie in?

De VriendenLoterij heeft namelijk programma’s beschikbaar die kunnen zorgen voor extra geld voor verenigingen. Het bestuur is van mening dat een samenwerking met de VriendenLoterij een mooie gelegenheid is om daadwerkelijk voor meer inkomsten te zorgen. Daarom doet Fortis mee aan de actie ‘Scoren voor jouw Vereniging’ van de VriendenLoterij! Fortis is inmiddels aangemeld bij de VriendenLoterij als “goed doel”. Iedereen die meespeelt met de VriendenLoterij kan aangeven dat een gedeelte van de inleg (lotprijs) wordt ingezet om het gekozen “goede doel” (= Fortis) te steunen. Zo krijgt Fortis per meespelend lot iedere maand geld van de VriendenLoterij.

Wat gaat er gebeuren?

Op dinsdag 24 november 2020 tussen ongeveer 18.45 uur en 21.30 uur kunnen alle leden van Fortis een telefoontje verwachten van een van onze eigen vrijwilligers met de vraag of je wilt gaan meespelen met de VriendenLoterij, waarbij Fortis wordt aangemerkt als “goed doel”.
En natuurlijk moet er niets. Er is geen enkele verplichting.
Maar bedenk wel dat dit echt de moeite meer dan waard is, want:

  • Minimaal 40% van de lotprijs van alle loten die meespelen voor “het goede doel Fortis” komt ten goede aan Fortis. Dit komt neer op zo’n € 78,00 per lot, per jaar! Dus als er 10 loten een heel jaar meespelen voor “het goede doel Fortis”, brengt dat ieder jaar bijna € 800,00 euro in onze clubkas. We hoeven niet uit te leggen hoe snel dit bedrag kan oplopen wanneer er 20 loten meespelen voor Fortis, of 30 of 50.
  • En het mooie is dat niet alleen loten kunnen meespelen voor “het goede doel Fortis” die verkocht worden tijdens de belactie, maar ook loten van deelnemers van de VriendenLoterij die al meespelen (bestaande loten)! Het enige dat die deelnemer hoeft te doen (en dat kan dus ook iemand anders zijn dan een lid van Fortis!) is bij de VriendenLoterij aangeven, dat hij/zij wil dat het bestaande lot gaat meespelen voor “het goede doel Fortis”. We zullen er later nog op terugkomen hoe dit in zijn werk gaat.
  • Voor het meedoen aan deze belactie krijgt Fortis ook nog eens een mooie, eenmalige bijdrage van de Vriendenloterij. Hoe meer loten verkocht, hoe hoger de extra inkomsten.
  • Als deelnemer van de VriendenLoterij maak je zelf natuurlijk ook wekelijks kans op fantastische prijzen. 

De belactie zal worden uitgevoerd door leden van Fortis. Je krijgt dus geen onbekenden aan de telefoon die ergens in een callcenter zitten. Iedereen wordt gebeld door bekende mensen, met bekende stemmen. We bellen daarvoor met het bij Fortis bekende telefoonnummer van het betreffende lid of gezin (voor jeugdleden).

En nogmaals: Er moet niets. Er is geen enkele verplichting.

Geen zin in contact?

Het bestuur begrijpt ook dat wellicht niet iedereen zit te wachten op een vraag om mee te spelen met een loterij.
Om die mensen tegemoet te komen is het mogelijk om vooraf aan te geven dat je niet gebeld wil worden op 24 november 2020.
Stuur hiervoor dan uiterlijk op vrijdag 20 november 2020 een mail naar sponsoring@fortiskorfbal.nl. Dan kom je niet op de bellijst te staan.
Ook voor vragen over de belactie kun je op dit emailadres terecht.

Jouw persoonlijke gegevens blijven in goede handen. De VriendenLoterij krijgt niet de gegevens van Fortisleden. Deze gegevens blijven in beheer bij Fortis.

Het bestuur van Fortis hoopt op een succesvolle belactie.

Met vriendelijke groet,
Ad Vos, voorzitter en Sander Meijers, voorzitter commissie Fondswerving