Applaus en glimlach maar ook het afschaffen van de reiskosten – Van de bestuurstafel

In september gaf ik een overzicht van de positieve ontwikkelingen die, ondanks corona, te melden vielen.  Op een aantal van deze ontwikkelingen ga ik navolgend in. Ik besluit met een minder positieve ontwikkeling, namelijk het ‘afschaffen van de reiskosten’. 

  • Het gaat erom spannen of de zaalcompetitie in zijn geheel gespeeld kan worden. De trainingen worden wel voorzichtig opgestart.
  • Fortis heeft een nieuwe hoofdsponsor. Daarover binnenkort vast meer. 

Vrijwilliger

De voorbereidingen om ouders meer structureel als vrijwilliger bij Fortis te betrekken zijn opgeschort. Het zoeken naar vrijwilligers voor de verschillende taken bij Fortis gaat onverminderd voort. Op de JAV heeft Maarten van den Driest uitleg gegeven over het daartoe opgestelde beleidsplan. 

Het voorstel van de ad hoc commissie ‘ledenwerving en -behoud’ is in het bestuur besproken en de vrijwilligerscoördinatoren gaan op zoek naar leden voor het bemensen van de  commissie. De commissie zet de benodigde acties in gang voor diverse onderdelen die moeten resulteren in ledenwinst en -behoud (bijvoorbeeld het schoolkorfbaltoernooi en korfbaltraining op scholen). Om de rol van de vrijwilligerscoördinatoren nog even scherp te stellen: zij werven vrijwilligers, maar de verantwoordelijke commissie- en werkgroepleden gaan het gesprek aan met de potentiële kandidaten. 

  • Het ophalen van het oud papier in de wijken heeft met een schema voor het gehele seizoen structuur gekregen. Een minpuntje is mogelijk het verlagen van de vergoeding voor het inzamelen van oud papier door de gemeente Vlissingen. 
  • Eén van  de positieve kanten van corona is dat het legio kansen biedt om via gratis cursussen (korfbal) kennis te verrijken. De aanbiedingen die bij het secretariaat (Natasja) binnen komen, worden zo goed mogelijk weggezet bij potentiële Fortis cursisten.
  • Fortis heeft de mogelijkheid om 15 uur ondersteund te worden door het Centrum Veilige Sport Nederland van het NOC*NSF. Het bestuur denkt na hoe deze ondersteuning het beste kan plaatsvinden. Daarbij wordt in ieder geval de TC jeugd betrokken.
  • De evenementen-commissie timmert aan de weg en zetten leuke evenementen op die op afstand te volgen zijn. Een mooi voorbeeld is de recent gehouden online bingo. Ik ben benieuwd of Sint, ondanks de nodige commotie over de kleur van de gezichtstatoeages, Fortis aandoet.
  • Youssef Afkir van de Vlissingse Sportraad was op de laatste bestuursvergadering aanwezig. Hij heeft ervaren hoe een Fortis bestuursvergadering eraan toe gaat. Youssef heeft ons tips gegeven en heeft ook een aantal vragen van ons bestuur mee retour genomen. 

Afschaffen reiskostenvergoeding.   

In september sprak ik van een anticlimax die ik nog even onder de pet wilde houden. Het is voor de lezer geen verrassing dat ik doelde op het afschaffen van de reiskosten. Voorafgaand aan de JAV heeft dit onderwerp een aantal bestuursvergaderingen, samen met corona, gedomineerd. Corona heeft overigens het probleem van het begrotingstekort alleen maar uitvergroot. Daarbij gelijk de aantekening dat Fortis ook recent € 2.000 heeft ontvangen van Stichting Hendrick Avercamp (zie website). Ik schat zo in dat de bestuursleden van deze stichting affiniteit hebben met de Nederlandse band ‘Normaal’ van weleer. Ook is ruim € 1.000 is opgehaald met de Rabo clubkas actie (leden bedankt!).

Waar het bij het afschaffen van de reiskosten om draait is het structurele begrotingstekort waarmee Fortis (niet alleen het bestuur) al jarenlang kampt. Ik beperk mij hier tot het proces en niet de inhoud. Over de inhoud heeft eenieder in principe bericht ontvangen via de mail en daarbij behorende.

Op de JAV nam dit onderwerp (terecht) de meeste tijd in beslag. Het bestuur heeft aangegeven te blijven bij het afschaffen van de reiskosten. Zij wil wel samen met de leden nadenken over de nazorg van deze maatregel. Dat gaat in ieder geval gebeuren met twee doelgroepen.

Allereerst de ploegen die het meest te lijden hebben onder de maatregel, te weten C1, B1, A1, Fortis 3, 4, 2 en 1. Door een afvaardiging van het bestuur zal met vertegenwoordigers van deze ploegen worden gesproken.

Ook staat overleg op de rol met de leden die de JAV hebben bijgewoond. Zij krijgen daartoe voorafgaand eerst via de mail de antwoorden toegezonden op de door hun tijdens de JAV gestelde vragen en suggesties.

Na de gesprekken met de twee bovengenoemde doelgroepen bekijkt ons bestuur of ook met andere belangstellenden afgestemd moet worden.

Afgezien van dit uiterst gevoelige onderwerp was ons bestuur best tevreden over deze JAV op afstand (MS Teams). Niet in de laatste plaats door de technische ondersteuning van Dylan Noordenbos en ‘supervisor’ Rudy.     

Applaus en een glimlach

Tijdens de JAV is Elmar Gabriëlse onder applaus gekozen als opvolger van Arnold Barentsen in het bestuur. Zitting nemen in het Fortis bestuur is verslavend en dat ondervond ook Arnold. Een ‘mooi kenmerk’ van verslaving is dat de aandacht gericht is op het hier en nu. Daarmee heb je niet door dat juist het verleden bepalend is voor het pad van de toekomst.

Arnold mag nu terugkijken op het verleden en versteld staan van het aantal jaren dat hij bestuurslid is geweest. Ik mag hopen dat het een glimlach op zijn gezicht tovert. Fortis heeft in ieder geval aan Arnold veel plezier beleefd.   

Namens het bestuur, Ad Vos 

door | nov 25, 2020 | Fortis Nieuws | 0 Reacties

Fortis Familietoernooi op 15 juni in Spaanse sferen!

Fortis Familietoernooi op 15 juni in Spaanse sferen!

Heb jij zaterdag 15 juni ook al geblokt in jouw agenda? Ja?  Mooi! Want dan is het Fortis Familietoernooi en daar ga jij natuurlijk aan meedoen. Of je komt supporteren. Ook dit jaar hebben we een mooi thema bedacht en dat is ‘Spanje’. Omdat vanwege allerlei...

Maarten gaat voor een tweede termijn als KNKV-bondsraadslid!

Maarten gaat voor een tweede termijn als KNKV-bondsraadslid!

In het nieuwe KNKV Magazine van april 2024 is er aandacht voor de bondsraadsverkiezingen: twee bondsraadsleden, waaronder Maarten, delen hun ervaringen en laten zien wat de functie van bondsraadslid zo leuk maakt!  Naast inspirerende verhalen over lokale...

mei

10mei18:0020:30Ophalen oud papier

31mei20:0023:00Fortis vrijwilligersavond

juni

31mei20:0023:00Fortis vrijwilligersavond

01jun10:3012:30Fortis kangoeroetraining

07jun19:0020:30Dubbelschieten voor B, C, D en E- jeugd

14jun00:0000:00Vossenjacht voor de jeugd

15jun10:0017:00Familie Toernooi

19jun19:3022:00Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering

21jun(jun 21)18:0023(jun 23)12:00Fortiskamp voor B, C, D, E-jeugd

september

25sep13:3017:00Schoolkorfbaltoernooi (SKT)

 

0
    0
    Winkelmand
    LeegTerug