Van de bestuurstafel met corona, zoektocht, trend en meer……..

De laatste bestuursvergadering van 2020 vond niet plaats in het clubhuis, maar was via MS Teams. De verscherpte coronamaatregelen waren net afgekondigd. Al tijdens de eerste coronagolf heeft de gemeente Vlissingen aangegeven dat vergaderingen in het clubhuis mogen doorgaan, als dat voor het functioneren van Fortis noodzakelijk is. Als commissies de komende periode willen vergaderen, dan mag dat in principe in het clubhuis. Zorg in ieder geval dat één van de bestuursleden daarvan op de hoogte is. Inmiddels weet iedereen dat digitaal vergaderen niet kan tippen aan een fysieke bijeenkomst, maar dat een bits & bytes bijeenkomst geen slecht alternatief is. Corona was tijdens de bestuursvergadering uiteraard het hoofdonderwerp. 

  • Inmiddels liggen ook de trainingen stil en gloort voor de competitie alleen hoop voor de League. Als die wedstrijden doorgaan, dan kunnen deze via livestream worden bekeken. Over de KNKV gesproken; Irene van Rijsewijk is de nieuwe voorzitter. Voor zover ik weet is zij de eerste vrouwelijke voorzitter in de geschiedenis van de KNKV. Nu nog de door mannen gedomineerde Bondsraad feminiseren. 
  • De beide TC’s gaan binnenkort rond de tafel voor de zoektocht naar trainers voor het nieuwe seizoen. Versterking wordt gezocht voor de commissie Fondswerving en gerekruteerd wordt voor de nieuw op te richten commissie ledenwerving en -behoud. Deze commissie moet de acties in gang zetten voor diverse onderdelen die moeten resulteren in ledenwinst en 
    -behoud (bijvoorbeeld het schoolkorfbaltoernooi en korfbaltraining op scholen). Om nogmaals de rol van de vrijwilligerscoördinatoren scherp te stellen: zij werven vrijwilligers, maar de verantwoordelijke commissie- en werkgroep leden gaan het gesprek aan met de potentiële kandidaten. 
  • Van de gemeente Vlissingen kwam het bericht dat het ophalen van het oud papier in de wijken in januari mag plaatsvinden onder de gestelde voorwaarden. Dat geldt ook voor het bakken van oliebollen. Deze bollen zijn zo in trek dat bestellen inmiddels niet meer mogelijk is. 
  • Ik gaf vorige keer aan dat één van  de positieve kanten van corona is dat het legio kansen biedt om via gratis cursussen (korfbal) kennis te verrijken. Fortis heeft zich aangemeld voor diverse cursussen. Op het moment dat groen licht komt, worden potentiële cursisten benaderd. 
  • Het eerste gesprek met het Centrum Veilige Sport Nederland van het NOC*NSF en de KNKV heeft plaatsgevonden. Fortis heeft een plan van aanpak opgesteld dat binnenkort wordt besproken en dient ter onderbouwing van de 15 uur toegezegde ondersteuning. Daarover binnenkort meer. 
  • De evenementencommissie timmert aan de weg en zetten leuke evenementen op die op afstand te volgen zijn. Helaas ging de online spelavond niet door. Op de website is ook te lezen dat de Vriendloterij een groot succes was voor Fortis. Helaas niet voor diverse leden die moeite hadden om van het contract met deze loterij af te komen. Bij cognitieve gedragstherapie zou de psycholoog aansturen op het cognitief herstructureren van de situatie. Plat gesteld betekent dat bedenken dat je Fortis veel plezier hebt gedaan door loten te kopen, waardoor je de onplezierige ervaring en daarmee gepaard gaande negatieve emoties van de telefoongesprekken met de Vriendenloterij, naar de achtergrond verdringt. 

De criticus zou de vraag kunnen stellen waarom de reiskosten afschaffen als de laatste maanden de inkomsten een gunstige trend vertonen. Het woord trend kies ik bewust. Waar het bij het afschaffen van de reiskosten immers om draait is het structurele begrotingstekort waarmee Fortis al jarenlang (=trend) kampt. Het bestuur onderneemt inmiddels actie om het gesprek aan te gaan met zij die daaronder het meest te lijden hebben. Waar ik zelf wel blij mee ben is dat mijn vrienden bij Fortis, ik heb er toch best een aantal (?), dit discussiepunt weten te scheiden van onze vriendschap. Dat doet mij denken aan de gevleugelde uitspraak bij het onderhandelen: “Zacht op de relatie en hard op de inhoud”. Dat “hard op de inhoud” is typisch iets voor het bedrijfsleven en de sfeer bij de discussie over de Brexit en voer voor anti-vaxxers. Laten we het bij Fortis houden op “met gezond verstand discussiëren over de inhoud”. Is dat iets voor 2021?                                                                                                   

Namens het bestuur, Ad Vos  

door | dec 29, 2020 | Fortis Nieuws | 0 Reacties

Fortis Familietoernooi op 15 juni in Spaanse sferen!

Fortis Familietoernooi op 15 juni in Spaanse sferen!

Heb jij zaterdag 15 juni ook al geblokt in jouw agenda? Ja?  Mooi! Want dan is het Fortis Familietoernooi en daar ga jij natuurlijk aan meedoen. Of je komt supporteren. Ook dit jaar hebben we een mooi thema bedacht en dat is ‘Spanje’. Omdat vanwege allerlei...

Nu te downloaden! Programma voorjaarscompetitie veld!

Nu te downloaden! Programma voorjaarscompetitie veld!

Zaterdag 6 april start de voorjaarscompetitie veld seizoen 2023 – 2024. Het KNKV zorgt voor de teamindeling en geeft aan wanneer welke wedstrijd gespeeld moet worden. Aan de verenigingen om scheidsrechters, vervoer naar uitwedstrijden en vertrektijden te regelen. Dat...

🍰🎉 Heel Fortis bakt! 🎂🥳

🍰🎉 Heel Fortis bakt! 🎂🥳

Met de start van de voorjaarscompetitie op het veld op 6 april, is het tijd om onze bakskills weer te laten schitteren! 🌟 Heb je genoten van al dat lekkers tijdens de najaarscompetitie? Goed nieuws: we gaan gewoon door met onze smakelijke traditie! We hebben gemerkt...

mei

10mei18:0020:30Ophalen oud papier

31mei20:0023:00Fortis vrijwilligersavond

juni

31mei20:0023:00Fortis vrijwilligersavond

07jun19:0020:30Dubbelschieten voor B, C, D en E- jeugd

14jun00:0000:00Vossenjacht voor de jeugd

15jun10:0017:00Familie Toernooi

19jun19:3022:00Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering

21jun(jun 21)18:0023(jun 23)12:00Fortiskamp voor B, C, D, E-jeugd

september

25sep13:3017:00Schoolkorfbaltoernooi (SKT)

 

0
    0
    Winkelmand
    LeegTerug