Romy de Rijke naar PKC/Vertom

Romy de Rijke (16) gaat weg bij Fortis Korfbal. Met ingang van volgend seizoen sluit de jeugdspeelster aan bij de selectie van PKC/Vertom. De Rijke speelt momenteel in het eerste van Fortis.

Romy de Rijke speelt al vanaf haar 4e jaar bij Fortis. Vorig seizoen maakte ze een vervroegde overstap naar de eerste selectie van Fortis. Daarnaast is Romy onderdeel van Oranje U17.

Groot talent

Rogier Jonkman, manager Top Korfbal van PKC/Vertom: “Wij volgen zelf Romy al enkele jaren en zijn blij dat wij in overleg met Romy hebben kunnen besluiten dat zij volgend jaar aansluit bij de selectie, ondanks dat zij nog de junioren leeftijd heeft. In haar leeftijd is Romy één van de grootste talenten van Nederland. Haar komst past bij het doel van PKC/Vertom voor het verder ontwikkelen van talenten. Over en weer is er veel vertrouwen in een succesvolle gezamenlijke toekomst.”

Lastige beslissing maar heel blij

Romy de Rijke over haar overstap: “Ik ben heel blij dat PKC mij de kans wil geven mezelf verder te kunnen ontwikkelen. Het is een lastige beslissing geweest want ik heb veel mooie jaren bij Fortis gespeeld en het is er altijd super gezellig. Ik ben Fortis ook heel dankbaar voor alle kansen die ik heb gekregen maar ik voel dat ik de overstap nu moet en wil maken. 

Na een aantal gesprekken met vertegenwoordigers van PKC/Vertom, heeft Romy de knoop doorgehakt: “Ik heb teveel ambitie om ‘nee’ te zeggen tegen een club als PKC. Ik kijk er ontzettend naar uit!”

Logisch moment en begrijpelijke keuze

Romy’s huidige trainer bij Fortis 1, Arco Goedkoop noemt het een logisch moment om als jonge topsporter nu de volgende stap te zetten. 

“Allereerst natuurlijk jammer voor Fortis. Maar begrijpelijk als je kijkt naar het talent en optimale ontwikkeling van zo’n potentiële topspeelster. We mogen trots zijn dat we Romy een opleiding hebben kunnen bieden zodat ze nu deze mooie stap kan maken. Het is haar super gegund en ik weet ook zeker dat ze binnen 2 tot 3 jaar in het 1e van PKC speelt”. aldus Leonard Debbaut, haar trainer toen ze met de B1 in de hoofdklasse speelde. 

Jacco de Meij (TC en bestuurslid Fortis) laat desgewenst weten dat de TC het natuurlijk jammer vindt dat Romy de Rijke aan het einde van het seizoen vertrekt. “We begrijpen haar keuze om de kans die ze bij PKC krijgt met beide handen aan te pakken, op het hoogste korfbal niveau van Nederland te gaan spelen en zichzelf als korfbalspeelster verder te ontwikkelen. We hopen uiteindelijk, dat zij na haar carrière bij PKC weer terugkeert bij Fortis om te spelen of trainen te geven, zodat de vereniging kan profiteren van de opgedane ervaring. Wij wensen haar heel veel succes bij PKC.”

Augustus

De speelster van Fortis 1 vertrekt zoals gezegd aan het einde van dit seizoen. Half augustus mag ze zich melden op het trainingscomplex in Papendrecht. Ze gaat van twee keer trainen in de week naar drie keer. Ze traint mee met de selectie 1-2 en mag zich meten met de crème de la crème van het Nederlandse korfbal. Ze gaat trainen onder voormalig bondscoach van TeamNL Korfbal, Wim Scholtmeijer.

De huidige selectie 1-2 van PKC/Vertom

De Rijke legt de lat hoog: “Zoals gezegd hoop en verwacht ik dat ik veel ga leren bij PKC, zodat ik mezelf verder kan ontwikkelen en uiteindelijk in de toekomst wellicht op het hoogste niveau mag gaan spelen ?.”

door | jan 21, 2021 | Fortis Nieuws | 0 Reacties

Fortis Familietoernooi op 15 juni in Spaanse sferen!

Fortis Familietoernooi op 15 juni in Spaanse sferen!

Heb jij zaterdag 15 juni ook al geblokt in jouw agenda? Ja?  Mooi! Want dan is het Fortis Familietoernooi en daar ga jij natuurlijk aan meedoen. Of je komt supporteren. Ook dit jaar hebben we een mooi thema bedacht en dat is ‘Spanje’. Omdat vanwege allerlei...

Nu te downloaden! Programma voorjaarscompetitie veld!

Nu te downloaden! Programma voorjaarscompetitie veld!

Zaterdag 6 april start de voorjaarscompetitie veld seizoen 2023 – 2024. Het KNKV zorgt voor de teamindeling en geeft aan wanneer welke wedstrijd gespeeld moet worden. Aan de verenigingen om scheidsrechters, vervoer naar uitwedstrijden en vertrektijden te regelen. Dat...

🍰🎉 Heel Fortis bakt! 🎂🥳

🍰🎉 Heel Fortis bakt! 🎂🥳

Met de start van de voorjaarscompetitie op het veld op 6 april, is het tijd om onze bakskills weer te laten schitteren! 🌟 Heb je genoten van al dat lekkers tijdens de najaarscompetitie? Goed nieuws: we gaan gewoon door met onze smakelijke traditie! We hebben gemerkt...

mei

10mei18:0020:30Ophalen oud papier

31mei20:0023:00Fortis vrijwilligersavond

juni

31mei20:0023:00Fortis vrijwilligersavond

07jun19:0020:30Dubbelschieten voor B, C, D en E- jeugd

14jun00:0000:00Vossenjacht voor de jeugd

15jun10:0017:00Familie Toernooi

19jun19:3022:00Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering

21jun(jun 21)18:0023(jun 23)12:00Fortiskamp voor B, C, D, E-jeugd

september

25sep13:3017:00Schoolkorfbaltoernooi (SKT)

 

0
    0
    Winkelmand
    LeegTerug