Ter bestrijding van het coronavirus en om contacten tot een minimum te beperken, bevindt Nederland zich vanaf 15 december 2020 in een strenge lockdown. Uit de persconferentie van 12 januari bleek dat de huidige coronamaatregelen gehandhaafd blijven tot 9 februari. Met de dreiging van de Britse variant van het COVID-19 virus zijn de maatregelen zelfs verscherpt met de instelling van een avondklok.

Geen trainingen op het veld

Het KNKV heeft de zaalcompetitie definitief geschrapt en het is nog onduidelijk of en wanneer de tweede helft van de veldcompetitie start. Binnensporten in de zaal zijn op dit moment niet toegestaan en dit betekent dat Fortis de zaaltrainingen voor de jeugd en senioren nog niet mag hervatten.  

Trainingen op het veld zijn volgens de RIVM-coronaregels wel toegestaan. Nu zijn korfballers niet gewend om in de winter buiten te trainen, maar de mogelijkheid is er wel. Bestuur en technische commissies hebben de optie om te starten met trainingen op het veld besproken en besloten dat vooralsnog niet doen. 

Zolang Nederland in een lockdown verblijft en de scholen gesloten zijn, vindt Fortis het organiseren van trainingen en activiteiten op het veld niet wenselijk. Fortis wil hiermee onnodige reisbewegingen en besmetting door onderlinge contacten voorkomen.

Periode tot 9 februari

Tot 9 februari gaat Fortis geen activiteiten en trainingen op het veld organiseren. Na 9 februari beraden bestuur en technische commissies zich opnieuw hierover. Zodra er zicht is op eventuele versoepelingen van de coronamaatregelen, dan stelt Fortis alles in het werk om (vervroegd) met de trainingen op het veld te starten.

Bestuur, TC- senioren en jeugd.

0
    0
    Winkelmand
    LeegTerug