Ook de eerste bestuursvergadering in 2021 vond plaats via Microsoft Teams. ‘Gek’ wordt iedereen van die coronacrisis en het was natuurlijk ook weer hoofdonderwerp van de bestuursvergadering. Sommige andere korfbalverenigingen zijn met de jeugdteams aan het trainen. De Technische Commissie Jeugd heeft deze optie ook gewikt en gewogen en uiteindelijk besloten te wachten tot de basisscholen weer open gaan. Inmiddels is daarover op de website een artikel verschenen. Dinsdag bleek dat dit vanaf komende maandag 8 februari is. 

 • De zaalcompetitie is een zachte dood gestorven en donkere wolken drijven in de richting van de veldcompetitie. Het is afwachten of de veldcompetitie (op tijd) kan starten.
 • Versterking is gezocht en gevonden voor de commissie Fondswerving. Daarover later op de website vast meer. 
 • Het rekruteren van een trekker voor de nieuw op te richten commissie ledenwerving en    -behoud blijkt lastiger. 
 • Fortis is inmiddels lid geworden van het Vrijwilligerspunt van de gemeente Vlissingen. Zeker niet de primaire keuze voor het aantrekken van vrijwilligers. Echter wel een potentiële (toekomstige) bron. De trouwe lezer van ‘Van de bestuurstafel’ zal ongetwijfeld weten dat voor het bestuur de ouders van onze jeugdleden de voorkeur hebben boven die van het Vrijwilligerspunt. 
 • Het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond (KNKV) organiseert onder de bezielende leiding van voormalig topkorfballer Leon Simons webinars over het verzorgen van trainingen op de basisscholen. Fortis volgt deze sessies met meerdere personen. Wat ik zelf aan het webinar heb overgehouden, is dat voor Fortis hét grote aandachtpunt het aantrekken van trainers is. Deze trainers zouden op de dagen/tijdstippen dat de gymlessen (overdag) plaatsvinden, trainen kunnen/willen geven. Daar ligt de sleutel voor succes. Het principe van ‘old school’ dat door het KNKV is geïntroduceerd, houdt in dat korfballers trainen verzorgen op de basisschool waar zij ooit zelf onderwijs hebben genoten. Overigens zeker de moeite waard om voor kennis over dat principe de KNKV website te bezoeken. 
 • Een groot succes was het bakken van de oliebollen vlak voor de jaarwisseling. Diny, Corné, Marco en organisator Loe, jawel allemaal van Lomwel, zijn samen met Cindy den Hollander, Hans Dehing en Annemarie de Lange, ’s morgens vroeg aan de slag c.q. het beslag gegaan. Zij kregen het voor elkaar om 1000 oliebollen te verkopen met als resultaat een mooie opbrengst voor de clubkas. Een vreemde eend in de bijt was Cindy. Want zover mijn geheugen werkt zijn de anderen, behalve doorgewinterde Fortis-vrijwilligers, ook specialist op de oliebol. Cindy heeft de sfeer en enthousiasme die dag kunnen waarderen, want volgende keer wil zij weer helpen. Dus een evenement waarvan je als bestuur alleen maar kunt dromen. 
 • Voor het project ‘Sociale Veiligheid’, met 15 uur ondersteuning van NOC*NSF, is het opgestelde plan van aanpak inmiddels van de kant. De eerste actie is om de risicoscan breed uit te zetten binnen Fortis. Aan de hand van de scan worden de knelpunten en verbeterpunten in kaart gebracht. Externe ondersteuning vindt plaats op de te prioriteren verbeterpunten. Dit alles met als doel het verder verbeteren van een veilig sportklimaat voor de Fortisleden.
 • Hun appgroep volgend, bespeur ik dat de evenementencommissie weer in de startblokken staat om een leuk evenement te organiseren. 
 • De discussie over het afschaffen van de reiskosten en oplossingsrichtingen loopt bij de senioren en moet bij de jeugd worden opgestart. 
 • Het KNKV heeft inmiddels besloten niet al haar kosten aan de verenigingen door te rekenen. 

Bij kosten is men snel geneigd te denken aan geld. De coronacrisis laat duidelijk zien dat het bij kosten ook gaat om het verlies van onder meer welzijn. Ik spreek de wens uit dat alle Fortisleden, zodra het mag, in staat zijn zichzelf en anderen op te peppen. Dit met als doel om weer te kunnen genieten van onze korfbalsport. Ik zie liever kunstgrasschoenen dan de schoenen van Hugo de Jonge.  

Namens het bestuur, Ad Vos  

0
  0
  Winkelmand
  LeegTerug