Drankjes koud gezet? Check! Knabbeltje voor de pak? Check! Zoom en Kahoot geïnstalleerd? Check! Klaar voor de digitale bier- en wijnproeverij en pubquiz!
Zo zitten of ‘hangen’ zaterdag 27 februari jl. vijftig mensen op de stoel of op de bank in de startblokken voor de bier- en wijnproeverij. Een leuke manier om elkaar weer eens te ontmoeten, ook al is het vanaf een beeldscherm. In deze tijden ben je blij met de (digitale) mogelijkheden die er zijn. 

Gemêleerd gezelschap

Een blik op het beeldscherm leert ons dat we met een gemêleerd gezelschap (yes!) zijn. De bieren en wijnen zijn uitgezocht door Sjoerd de Zwart van slijterij Bie de Bolle. Uit de blik op het beeldscherm kan ook opgemaakt worden dat er vannacht menig logeerkamer gereserveerd is.

Ontkronen en ontdoppen

Na een korte uitleg gaan we aan de slag om de eerste bierfles te ontkronen dan wel de eerste wijnsample te ontdoppen. Proeven, dat is het devies! Tijdens het proeven spelen we een quiz, met als rode draad, sport! Het is dan wel een proeverij met alcoholische versnaperingen, we zijn en blijven ook een sportclub, nietwaar? Na ieder blok met proeven en vragen kunnen we aangeven wat we van ons drankje vinden, waarop Sjoerd deskundig tekst en uitleg geeft over het genuttigde drankje. Zo krijgen we vijf blokken met een drankje en een serie vragen. Voor de bierproevers is dat behoorlijk pittig. Probeer maar eens vijf bieren op fles met 7%+ in een kleine twee uur tijd weg te werken. Dat lukt niet iedereen! Proeven mag en opdrinken moet niet. De koelkast is geduldig wat dat betreft.

De Quistwinnaars

Na een spannende en afwisselende quiz wordt er in huize Quist (what’s in a name) gejuicht en gezongen. Zij zijn de verdiende winnaars. De nummers 1, 2 en 3 van de quiz mogen bij slijterij Bie de Bolle wat lekkers gaan uitzoeken. Een prijs die beschikbaar is gesteld door slijterij Bie de Bolle. Waarvoor onze hartelijke dank.

Heb jij een leuk idee?

Wij hopen dat iedereen een leuke avond heeft gehad en zien jullie en onze andere Fortis leden graag weer terug bij een volgend evenement. Wij kijken reikhalzend uit naar het moment dat dit snel weer in ons clubhuis kan. Tot die tijd blijven we ons richten op coronaproof evenementen, online of anderszins. 

Heb jij een leuk idee wat jij bijvoorbeeld met collega’s, op school of jouw team hebt gedaan om elkaar in deze tijden te ontmoeten? Deel het dan met ons op ecseniorenfortis@gmail.com.

 Groeten van de EC A’s en Senioren

0
    0
    Winkelmand
    LeegTerug