Geen korte bestuursvergadering met als kenmerk lang doorpraten over specifieke onderwerpen. Natuurlijk gaat niets boven fysiek vergaderen. Ik vermoed echter dat het digitaal vergaderen, ook van ons bestuur, een blijvertje is. Het bezet zijn van het clubhuis/ bestuurskamer is geen reden meer om de vergadering naar een andere datum te verplaatsen. Corona staat nog fier aan kop qua energievreters. Gelukkig zijn de trainingen weer ‘coronaproof’ gestart en tegelijkertijd wordt het signaal sterker dat de tweede helft van de veldcompetitie niet meer van start gaat. Zaterdag 27 maart is het Bondsvergadering en daarin vernemen de Bondsvertegenwoordigers ongetwijfeld wat de visie is van de KNKV op de tweede helft veldcompetitie. In het Zeeuws Korfbal Platform is afgesproken om dan voor de jeugd, in plaats van de reguliere competitie, een Zeeuwse competitie in te richten. Het ligt voor de hand om dat ook voor de senioren te doen. Dat kan in toernooivorm, door de week, of gewoon zoals we gewend waren op zaterdag.

Een warm hart

Jullie hebben het op de website en in de nieuwsbrief kunnen lezen. De firma Dellebeke heeft de 16 jaar oude cv-ketel in ons clubhuis vervangen en wel zonder het doorrekenen van de kosten voor het uurloon. Hebben wij geluk dat Danny en Tjeerd (en André en Anneke 😊) Fortis een warm hart toedragen. Dat brengt mij ook op de oproep om in de coronatijd onze sponsoren te benutten. Een oproep die ik ook frequent via de Fortis-website zie langskomen. Want ongetwijfeld kraken en piepen ook diverse sponsoren van Fortis onder de coronacrisis.

Spannende JAV

Een positief punt is dat Fortis niet in financieel zwaar weer zit. Gezien de bijzondere situatie, waarbij in het huidige seizoen weinig competitie is gespeeld, denkt het bestuur na over een mogelijkheid om de leden financieel te compenseren. Waaraan gedacht wordt is om de spelende leden volgend seizoen geen bondscontributie te laten betalen. Een definitief besluit daarover en mogelijk andere vormen van financiële compensatie, wordt genomen bij het opstellen van de jaarcijfers aan het eind van dit seizoen. Dat maakt de JAV nu al spannend.

Knalfeest

Geld uittrekken voor een knalfeest als Fortis weer losgaat, staat buiten kijf. Wellicht nodig om daar nu al plannen voor te smeden?

Gratis

Een van de voordelen van de coronacrisis is dat kennis en vaardigheden opgedaan kunnen worden via gratis digitale Webinars. Daar wordt in ieder geval door de bestuursleden gebruik van gemaakt. Ik benadruk langs deze weg nogmaals dat als iemand een cursus, webinar of anderszins wil volgen, dat op kosten van Fortis mogelijk is. Immers om als Fortis levensvatbaar te blijven en te blijven (door) ontwikkelen, is ‘een leven lang leren’ het motto.

Rondtrekkend circus

Andere leuke ontwikkelingen die te melden zijn, is het rondtrekkend circus van Remco Crucq en de Fortis vrijwilligersfilm uit 2002. Remco is in de voorjaarsvakantie gestart met het verzorgen van korfbalclinics. Bij Remco lijkt daardoor de concentratie endorfine in zijn hersenen dusdanig toegenomen, dat hij daarmee verder gaat. Een fantastisch initiatief dat korfbal op de basisschool in Souburg wederom op de kaart zet. Zeker niet te vroeg juichen, want een robuuste Fortis organisatie die korfbal structureel op de Souburgse basisscholen aanbiedt, is nog steeds geen werkelijkheid.

Yellow bird

Als iemand Jos Broeke een poosje niet heeft gezien, kijk dan naar de Fortis vrijwilligersfilm uit 2002 op de website van Fortis. Behalve Jos (verkleed als Yellow Bird) passeren diverse bekenden de revue. Het bekijken van deze film deed bij mij weer beseffen dat het leven vergankelijk is. Een aantal ‘filmacteurs’ van toen, zijn inmiddels niet meer onder ons.

Risicoscan

Voor het project Sociale veiligheid, met 15 uur ondersteuning van NOC*NSF, zou de risicoscan breed worden uitgezet. Aan de hand van de scan worden de knelpunten en verbeterpunten in kaart gebracht. Het bestuur heeft besloten het uitzetten van de scan op te schorten tot Fortis weer ‘tot leven is gekomen’.

Verbondenheid van digitaal naar fysiek

De evenementencommissies gaan stug door met het organiseren van leuke evenementen. Prachtig om te ervaren dat beide commissies trachten de leden aan de vereniging te binden. Wat beide commissies doen is het invullen van de menselijke basisbehoefte die bekend staat onder de term ‘sociale verbondenheid’. Nog even volhouden en dan transformeert deze verbondenheid van digitaal in fysiek. Daar zijn we met ons allen wel erg aan toe.

Namens het bestuur, Ad Vos 

0
    0
    Winkelmand
    LeegTerug