Het is vrijdag 23 april, de dag van de Koningsspelen! De Koningsspelen zijn een sportief feest voor de kinderen van de basisscholen in Nederland. Het evenement wordt ieder jaar in april georganiseerd, op de laatste vrijdag voorafgaand aan Koningsdag.

Koningsspelen bij Fortis!

De zon schijnt en vanaf 09.00 uur verschiet het Fortisveld van kleur door oranje geklede kinderen. De kinderen komen uit de groepen 3 t/m 8 van de Souburgse basisscholen Het Kompas en ’t Mozaïek. De groepen wisselen elkaar af en ieder uur komt er een andere groep. Per uur zijn er gemiddeld 60 kinderen aanwezig. Zij worden ontvangen door Remco Crucq en zijn team. Enthousiaste en joelende kinderen krijgen in drie kwartier een mix van spannende en intensieve korfbalspelletjes voorgeschoteld.

Plezier en bewegen

Al met al verschijnen er zo’n 300 kinderen op de Koningsspelen bij Fortis. Plezier en bewegen staan voorop, maar het is ook een mooie kennismaking van de Souburgse jeugd met korfbal en Fortis in het bijzonder.

0
    0
    Winkelmand
    LeegTerug