Van de bestuurstafel met ‘C’, sportief Fortis, waarom hangen korfbalschoenen aan de wilgen en meer……

Als ik een nieuwe column schrijf, dan gebruik ik de vorige als basis. Als ik één jaar terug ga in de tijd en vanaf daar de toekomst in tot eind april 2021, dan valt het aankondigen van diverse acties op. En de uitvoering ervan is uiteraard gefrustreerd door corona (‘C’). Het zal toch niet zo zijn dat als de maatschappij genormaliseerd is, de aangekondigde acties geprioriteerd moeten worden! 

Alternatieve financieringsvormen                                                                                      Toch was ‘C’ niet het belangrijkste onderwerp van de bestuursvergadering. Dat waren de gevolgen van het afschaffen van de reiskosten. Op de JAV is afgesproken dat het bestuur samen met de selectieploegen zou nagaan welke alternatieve financieringsvormen aangeboord kunnen worden. ‘C’ maakt echter duidelijk dat voor een goede discussie daarover fysiek vergaderen noodzakelijk is. Met een camera op de laptop redden we het niet. Omdat het momenteel ontbreekt aan geschikte alternatieven voor het afschaffen van de reiskosten, bereidt het bestuur een ‘overgangsregeling’ voor. Elze, Jacco en Elmar presenteren binnenkort hiertoe een voorstel. Daarover binnenkort meer. 

Missie en visie actueel?                                                                                                        Met het afschaffen van de reiskosten laait ook de discussie op over ‘sportief Fortis’. Wat willen de leden als het gaat om de (sportieve) koers van Fortis voor de komende jaren. Is de destijds vastgelegde missie en visie nog actueel of behoeft deze aanpassing? Al eerder heb ik aangekondigd dat ons bestuur hierover met de leden wil afstemmen. Maar ook hier die fucking ‘C’ die roet in het eten gooit. 

Op naar het nieuwe seizoen                                                                                                 Het signaal over de 2e helft van de veldcompetitie dat vorige column op ‘oranje’ stond, is definitief verschoten tot ‘rood’. Daar hebben we het niet meer over. Ik zou zeggen voorbereiden op het nieuwe seizoen en indien mogelijk alternatieven optuigen. Te denken valt aan wedstrijden tegen andere Zeeuwse verenigingen en dubbelschieten bij Fortis.

  • De TC jeugd heeft hierop voorgesorteerd. Het rondtrekkend korfbalcircus van Remco hield de alternatieve Koningsspelen voor het Kompas/ Mozaïek. Fantastisch dat zoveel trainers hieraan hebben meegewerkt. 
  • Vorige keer gaf ik aan dat Fortis, om verklaarbare reden, niet in financieel zwaar weer zit. Dat betekent dat Fortis de bondscontributie betaald voor de leden die volgend seizoen competitie spelen. Of een extra financiële bijdrage mogelijk is, wordt eind mei duidelijk. 
  • Wat zorgen baart is het ledenverlies. Een schrale troost dat veel (team)sporten daar last van hebben. Van de positieve kant bekeken betekent dit dat de leden die wel doorgaan, daartoe voldoende gemotiveerd zijn. Belangrijk is in gesprek te gaan met het ‘verlatende kamp’ om te achterhalen waarom zij de kunstgrasschoenen aan de wilgen hangen. Mogelijk is maatwerk mogelijk en kan hun  lidmaatschap van Fortis behouden blijven. 
  • Ook zo’n punt dat bij de KNKV al lang op de lijst staat: flexibele vormen van contributies. Een ooit verschenen plan daartoe van de KNKV is in de lade van de onbegrepen stukken terecht gekomen. Toch geen KNKV doctrine? 

Probleem van Fortis                                                                                                              De EC’s denken na over een knalfeest aan het begin van het nieuwe seizoen. Creatieve geesten, ‘the sky is the limit’ en zeker ook uitvoerders zijn van harte welkom. Binnenkort daarover meer op de website. Nu ik die laatste zin opschrijf, realiseer ik mij dat de inhoud ervan een probleem van Fortis bloot legt. Creative geesten voldoende sinds de oprichting van Fortis. Het ontbreekt steeds meer aan ‘doeners’. Help!!     

Namens het bestuur, Ad Vos  

door | apr 28, 2021 | Fortis Nieuws | 0 Reacties

Fortis Korfbalspektakel voor F en E jeugd op dinsdagmiddag 30 april!

Fortis Korfbalspektakel voor F en E jeugd op dinsdagmiddag 30 april!

⚽ Voor wie? ⚽ Voor kinderen van de Fortis F en E teams. Voor kinderen uit groep 3, 4, 5 en 6 van de basisscholen Het Kompas, ‘t Mozaïek, De Parelburcht, Tweemaster- Kameleon, Cypressenhof, Magistraal en De Wissel. ⚽ Waar? ⚽ Fortis-velden aan het Koopmansvoetpad. ⚽ Hoe...

Fortis Familietoernooi op 15 juni in Spaanse sferen!

Fortis Familietoernooi op 15 juni in Spaanse sferen!

Heb jij zaterdag 15 juni ook al geblokt in jouw agenda? Ja?  Mooi! Want dan is het Fortis Familietoernooi en daar ga jij natuurlijk aan meedoen. Of je komt supporteren. Ook dit jaar hebben we een mooi thema bedacht en dat is ‘Spanje’. Omdat vanwege allerlei...

Nu te downloaden! Programma voorjaarscompetitie veld!

Nu te downloaden! Programma voorjaarscompetitie veld!

Zaterdag 6 april start de voorjaarscompetitie veld seizoen 2023 – 2024. Het KNKV zorgt voor de teamindeling en geeft aan wanneer welke wedstrijd gespeeld moet worden. Aan de verenigingen om scheidsrechters, vervoer naar uitwedstrijden en vertrektijden te regelen. Dat...

april

30apr17:3018:30Fortis Korfbalspektakel voor F en E jeugd 

mei

10mei18:0020:30Ophalen oud papier

31mei20:0023:00Fortis vrijwilligersavond

juni

31mei20:0023:00Fortis vrijwilligersavond

07jun19:0020:30Dubbelschieten voor B, C, D en E- jeugd

14jun00:0000:00Vossenjacht voor de jeugd

15jun10:0017:00Familie Toernooi

19jun19:3022:00Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering

21jun(jun 21)18:0023(jun 23)12:00Fortiskamp voor B, C, D, E-jeugd

september

25sep13:3017:00Schoolkorfbaltoernooi (SKT)

 

0
    0
    Winkelmand
    LeegTerug