Beste jeugdleden en ouders van jeugdleden,

Over de regionale jeugdcompetitie

Het KNKV start 12 juni met een regionale jeugdcompetitie. Op zaterdag 12, 19 en 26 juni zullen er wedstrijden worden gespeeld, in poules van vier ploegen uit de regio. Ook Fortis doet hier aan mee! Er wordt gespeeld met de leeftijdsindeling voor het volgende seizoen. Dit is door het KNKV besloten n.a.v. een peiling bij de korfbalverenigingen. Spelen in de leeftijdsindeling van volgend seizoen heeft volgens de meeste clubs het voordeel om zo aan een goede voorbereiding van volgend seizoen te beginnen. De TC-jeugd zorgt ervoor dat iedereen die dit seizoen lid is, hieraan kan deelnemen, ook als jij voor volgend seizoen hebt opgezegd. Als jij volgend jaar bij Fortis speelt verwachten we dat je erbij bent!

Wat als je een keer niet kunt spelen

De meeste jeugdleden zullen een gat in de lucht springen om weer eens een echte wedstrijd te spelen, maar er zijn misschien ook (ouders van )jeugdleden die al een andere planning hebben voor deze zaterdagen. Daarom hebben we voor deze jeugdcompetitie minder teams aangemeld. Zodat als je echt een keer niet kunt spelen, er nog genoeg spelers overblijven. 

Nieuwe leeftijdsindeling

Omdat er gespeeld moet worden met de leeftijdsindeling voor het volgende seizoen, delen we gelijk de selecties voor volgend seizoen met jullie. Let op: de C2 en C3 worden voor deze jeugdcompetitie samengevoegd en de E3 en E4 ook omdat de bezetting in deze teams en de categorie volgend seizoen krap is. 

Lidmaatschap opgezegd?

Jeugdleden die hebben opgezegd, maar op dit moment nog wel trainen mogen ook nog deelnemen aan de jeugdcompetitie. Deze leden vinden onderaan de indeling selecties een lijst met bij welke ploeg zij kunnen trainen en spelen. De TC-jeugd wil jullie vragen om zelf door te geven aan desbetreffende trainer of jij wel of niet wil trainen en/of spelen.

Hoop op een nieuw korfbalseizoen

Wederom kent dit seizoen een bijzonder einde. Corona heeft consequenties gehad voor onze trainingen en wedstrijden. Maar nu kunnen we ons gaan richten op de voorbereidingen van het nieuwe korfbalseizoen. Er wordt uitgegaan van een reguliere start, net als andere seizoenen met oefenwedstrijden en trainingen. Mocht dit toch anders zijn dan dan worden jullie tijdig geïnformeerd via de Fortiswebsite.

Indeling jeugdselecties seizoen 2021-2022

In dit schema vind je de teamindeling voor het seizoen 2021 – 2022, met daarbij de trainers en de trainingstijden.  Er wordt vanaf dinsdag 7 juni getraind en gespeeld in deze nieuwe teamindeling.  LET OP: Dit zijn de tijden die dit seizoen gehanteerd worden. 

Vacatures

Na de zomervakantie wordt het trainingsschema uitgebreid en kunnen de tijden heel anders zijn! De nieuwe trainingstijden worden voor de zomervakantie op de website geplaatst. 

Er zijn nog vacatures voor trainers, maar die hoopt de TC-jeugd voor volgend seizoen ingevuld te hebben. De TC-jeugd is daar nog druk mee bezig. Gelukkig zijn er genoeg trainers die dit seizoen actief waren en bereid zijn om deze vacatures de komende tijd op te vullen. 

Mocht jij graag trainen willen geven en ben je om wat voor reden dan ook niet benaderd, laat het de TC-jeugd dan vooral ook weten. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Vragen over de teamindeling

Heb jij of u als ouder(s) vragen of opmerkingen over de teamindeling voor volgend seizoen, dan kun je ons dat per mail laten weten. Doe dat deze week voor vrijdag 4 juni 18.00 uur. Je kunt een mail sturen naar tcjeugd@fortiskorfbal.nl

Er wordt dan contact met jou/jullie opgenomen om de situatie te bespreken. Deze gesprekken vinden op maandagavond 7 juni vanaf 18.30 uur plaats. De gesprekken vinden, met inachtneming van de coronaregels, plaats in het clubhuis. Het is niet de bedoeling om contact op te nemen met de trainers van het huidige of nieuwe team over de nieuwe selecties.

Werkwijze samenstelling teams

Bij de samenstelling van de teams houden we rekening met jouw leeftijd, de gemiddelde leeftijd van jouw ploeg en waar mogelijk ook met vriendschappen. Verder wordt er gekeken naar de speelsterkte, omdat de teams uiteraard ingedeeld moeten worden in de verschillende speelklassen van het KNKV en je daarin goed mee moet kunnen doen. Bij de selectieteams en bij oudere jeugdleden wordt er met name ingedeeld op basis van speelsterkte. De TC-jeugd heeft de selecties met input van de trainers samengesteld.

Teamapps

De TC-jeugd verzoekt de jeugdtrainers om een groepsapp aan te maken, zodat het communiceren met jullie nieuwe teams snel en makkelijk verloopt. Ook vragen we de ouder teamapps niet te verlaten, zodat er met de huidige teams ook nog een jaarafsluiting of teamuitje georganiseerd kan worden. Ook willen we de ouder(s) vragen het rijden voor de wedstrijden, onderling met de trainer te regelen. 

Trots op de jeugdtrainers

De TC-jeugd is enorm trots op haar jeugdtrainers. De jeugdtrainers hebben zich ondanks de corona (bijna) het hele seizoen ingezet voor onze jeugdleden. Om zonder de competitie als motivatie, jullie toch te laten trainen en nieuwe dingen te leren, is een nieuwe en intensieve ervaring voor de trainers. Ook met de opzet van de jeugdcompetite wordt er weer heel wat van hen verwacht. Plotseling wisselen van ploeg, trainingstijd en een extra tijdsinvestering. Ga er maar aanstaan! De TC-jeugd is superblij dat zij samen met ons de schouders er weer onder zetten om deze jeugdcompetitie te organiseren.

Als het KNKV het wedstrijdprogramma met ons deelt, verschijnt het in de KNKV app en op de Fortiswebsite.

Vriendelijke groeten, de TC -jeugd

André, Danitsja, Ellen, Elmar, Deliana, Kim, Renata en Joska

0
    0
    Winkelmand
    LeegTerug